videoschermpje (Toestel of techniek)

door Bert @, Zeist, 16-11-2010, 18:36 (4918 dagen geleden)
Gewijzigd door Bert, 16-11-2010, 18:42

Ca. een week geleden deed ik een oproep naar een simpel videoschermpje en Hans van Kampen reageerde ,,ik wil voor je kijken op de beurs waar ik naar toe ga.
Even later heb ik Hans laten weten dat ik nog een andere optie had en dat hij niet op zoek moest gaan voor mij. Ik kom regelmatig bij een elektriciteitszaak en misschien heeft die wel wat liggen in de schroothoek.
Ik kreeg van hem een video onderdeel van een intercominstallatie, beeldschermpje met wat losse bedrading op een print. Na wat onderzoek gedaan te hebben zie ik 4 draadjes op een apart klemmenblokje en bij een geel draadje staat ,,video in''.
Na het volgen van diverse printsporen blijkt het gele draadje samen met een zwarte de video voeding te zijn en de 2 andere draadjes een 2e zwarte en een rode zijn voor de 12 volt gelijkspanning aansluiting.
Nu heb ik een soort test voeding die bij een onjuiste aansluiting van de belasting gelijk in elkaar zakt en dus geen brokken kan veroorzaken.
Na het aansluiten van ROOD op de plus en ZWART op de min en vervolgens het opvoeren van de spanning tot 12 volt zie ik plotseling het beeldschermpje geheel oplichten, m.a.w. deze truuk is gelukt.
Na ook een videosignaal te hebben aangeboden was het beeld helemaal compleet.

Dit beeldschermpje vraagt een gestabiliseerde voeding van 12 volt, bij 10,5 volt wordt het beeld smaller.
In de behuizing van het beeldscherm zat nog een print voor het aansturen van de deuropener een gestabiliseerde 12 volt uitgang bij ongeveer 18 volt wissel wisselspanning. Met aanvulling van een adapter van 15 volt wisselspanning heb ik de zaak goed in balans.
Wat ik hiermee ga doen?
In een video/intercom installatie het videosignaal opzoeken, dit komt niet binnen op een huistoestel en nu kan ik onderweg controleren of het signaal er nog is.
Zo zie je maar wat je van rommel nog kunt samenstellen

Bert Zeist


[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum