Philips S6000 -TR Radio- kent iemand die? (Toestel of techniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 14-03-2011, 22:11 (4800 dagen geleden) @ Leo Snoeren
Gewijzigd door Maarten Bakker, 14-03-2011, 22:16

Zeer interessant!

Het is met de aanwijzingen die we nu hebben (de in het koper aangebrachte tekst op de printplaat zou ik wel erg graag weten en de types van de aanwezige halfgeleiders moeten het laatste uitsluitsel brengen maar het stempel in de kast zegt eigenlijk al genoeg), een in de DDR geproduceerd toestel. De vraag waar het om gaat is of het Philipsmerkje er op thuishoort. Ik geef dat nog wel een aardige kans en zal dat toelichten.

Zoals hierboven al genoemd werd waren er handelscontacten. Er zijn in de jaren '70 (en misschien ook wel '60) toestellen voor Erres geproduceerd en zoals genoemd in 1982 de bekende replica's.

De aanduiding Philips is juist door die handelscontacten opzich wel plausibel, aangezien geleverde goederen vaak niet in Westerse deviezen betaald konden worden en er dus geruild moest worden.

Om met wat meer zekerheid vast te stellen of het Philipsmerkje er echt op thuishoort is het belangrijk om details (liefst een scherpe foto) van de typeaanduiding(en) te zien. Een andere mogelijkheid zou natuurlijk een folder/catalogus zijn waar dit model in staat, maar het is niet zeker of die ueberhaupt zal bestaan.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum