B&O becord 5000 cassette deck (Toestel of techniek)

door FredDijksman @, 06-03-2022, 13:07 (753 dagen geleden)

Omdat het forum van Beoworld er uit ligt door gebrek aan geld stel ik de vraag hier maar omdat de kans aanwezig is dat het een Philips deck is.
Het gaat om het apparaat Beocord 5000 type 4921 daar kreeg ik de vraag om de snaren te wisselen voor een kennis. De snaren besteld en begonnen, ik vond onderin de behuizing een onderdeeltje van het deck het is een plaatje van 17x8,5mm en heeft met een schroefje vastgezeten. Die afdruk is duidelijk zichtbaar.
Toch maar even de snaren gewisseld en geprobeerd en alles gaat goed behalve vooruit spoelen , dat weigert hij. Terugspoelen en afspelen gaat goed maar vooruit spoelen niet. Hij probeert het wel maar spoelt dan toch niet vooruit maar terug gedurende 2 seconden en stopt dan.

Nu heb ik al een groot aantal uren zitten staren op het deck en de documentatie maar kan de plaats niet vinden.

Misschien is er hier iemand die weet waar dat plaatje moet en of het te maken heeft met het spoelen. Een bijkomend probleem hier is dat ik wel vaker heb gezien bij B&O je kunt het mechaniek niet inschakelen of bedienen als niet alles op zijn plaats zit en dan kun je niet meer bij het mechaniek.
Dus dan hier maar geprobeerd.
[image]
[image]
[image]
[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum