printerperikelen (Algemeen)

door henk vdb @, Breda, 19-03-2022, 15:18 (769 dagen geleden) @ Patrick2
Gewijzigd door henk vdb, 19-03-2022, 15:45

Wat ik nog mis in dit soort draden is een conclusie.

TS heeft een kennis beloofd een inkjetprinter die een jaar niet gebruikt is na te kijken.
De printer kost nieuw 55 euro.
TS heeft geïnvesteerd in het kopen van een set cardtridges om e.e.a. te kunnen proberen. Dit heeft hem vermoedelijk al veel tijd gekost en de kans is heel groot dat deze printer NIET meer gaat werken. Weggegooid geld voor de cartridges die, als de printer niet werkend te krijgen is betaald worden door wie?

Begin niet meer aan dit soort klussen, want je raakt er alleen maar door gefrustreerd omdat je het niet voor elkaar krijgt. Apparatuur die aan internet hangt met een verbinding naar de fabrikant daar heb je geen zeggenschap meer over en de functionaliteit wordt zonder dat je er invloed op hebt aangepast, meestal ten voordele van de fabrikant of leverancier en ten nadele van de gebruiker. Het apparaat is ouder dan een jaar dus buiten de garantie en de aanschafprijs is te laag om er voor een ander tijd in te steken. Zelfs als het je lukt hem weer aan de gang te krijgen maak je mee dat de eigenaar na een week tegen je zegt: Ik heb toch maar een nieuwe gekocht!

Leermoment: denk van tevoren na voor je aan zoiets begint. Er is geen eer meer aan te behalen, maar je wordt er wel gefrustreerd door. Ik ben ook niet voor vroegtijdig spullen dumpen, maar als het je nagenoeg onmogelijk gemaakt wordt nog zelf wat te proberen te repareren dan gewoon weg ermee, of het moet iets van jezelf zijn waar je elk moment kan stoppen en de boel slopen of weggooien.


<edit>/: bedenk ook dat je bij het tijdelijk installeren van software e/o drivers je windowsinstallatie vervuilt, er blijven ALTIJD resten achter in o.a. het register, waardoor als je dat regelmatig doet je computer steeds slechter gaat werken en je uiteindelijk de boel opnieuw moet installeren. Bovendien kan de nieuwe firmware van de printer ook meegekomen zijn met de door jou geïnstalleerde drivers die dat stiekum doen. Je kan het niet allemaal van tevoren weten./<edit>


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum