Vreemde storing Technics SL-PS770D (Toestel of techniek)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 28-06-2011, 22:32 (4696 dagen geleden) @ Willem.H.N.

Daarom: afkoelen met ijsspray om de dertig minuten te reduceren en de föhn voor warmstoken van verdachte onderdelen. Aan je opmerking bespeur ik dat je weinig (intermitterende) fouten gerepareerd hebt. Het zijn attributen die in geen werkplaats ontbreken. Met ijsspray kun je elk onderdeel individueel afkoelen in een apparaat. Grote kans dat de fout meteen boven komt drijven.

Ik heb inderdaad maar weinig storingen hoeven op te lossen met behulp van de freezespray maar ben wel al bezig geweest maar nog geen resultaat geboekt.
Heeft ongeveer een uur spanningsloos gestaan en mogelijk met de warmte momenteel
speelt het direct bij aanzetten.
Div. elko'tje en torren bespoten met freeze maar laat zich op moment niet van de wijs brengen.

Kältespray, Freezespray of hoe die producten heten hebben een nadeel: bij een gemiddelde of erg hoge luchtvochtigheid die op dit moment heerst, condenseert de waterdamp uit de lucht op de besproeide componenten. Schoon water is een slechte geleider, maar de componenten en de print zijn nooit helemaal schoon. Er kan dan een geleiding ontstaan via de waterdruppels. Bij hoogohmige circuits kan dit tot foutieve conclusies leiden.

Defecten die mogelijk te wijten zouden kunnen zijn aan temperatuurschommelingen probeer ik ook wel te lokaliseren door het hele apparaat een paar uur of een dag in de koelkast te leggen. Daarna heel gericht met een föhn met een smal blaaspijpje de verdachte componenten stuk voor stuk verwarmen. Na een half uur is het apparaat al weer zover opgewarmd dat de truc niet meer opgaat, dus moet het apparaat weer voor een paar uren in de koelkast.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum