HF blikjes uit een video aansluitingen (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 19-06-2022, 18:43 (50 dagen geleden) @ reneke
Gewijzigd door soundman2, 19-06-2022, 18:48

De opslag is altijd droog geweest tot het een aantal jaar geleden tijdens het verwijderen van het dak (asbest) ontzettend hard ging regenen.
Al het gereedschap hebben we zo snel mogelijk droog gemaakt maar spullen als deze zijn daarbij uit het oog verloren.

Ik heb ze nog niet geprobeerd maar het nieuwe is er inderdaad wel vanaf.

Je stuurt in deze blikjes audio apart in zeg je. Maar wat doet dan een vhf of UHF modulator nog bij dit blikje?

Het video en audiosignaal van een video moet nog wel naar de TV. Niet alle TV's hadden destijds een scart of andere videoaansluiting. Daarom werd in de recorder een kleine modulator ingebouwd, zodat de tv met de kanaal kiezer gewoon de zender van de video kon opzoeken. Meestal ergens tussen kanaal 30 en 40. Niet zo goed als bijv scart met RGB, maar voor huishouddoeleinden wel een bruikbare oplossing. De mensen zouden een andere TV moeten kopen en dan is het lastiger om een video, wat in het begin een duur apparaat was (meer dan 2000 guldens) aan de man te brengen.
Sommige toestellen moesten nog wel wat aangepast worden, de stabiliteit van de lijnsynchronisatie is minder als van een echte zender. Door de vliegwielsynchronisatie in de TV trok het beeld dan wat, doordat de sync de variaties niet kon volgen. De tijdconstante moest worden aangepast. Latere toestellen hadden daar een aanpassing voor en die werd ingeschakeld, als je het hoogste voorkeur of de toets 0 gebruikte.
Voor de K9 was er destijds een inbouwsetje wat lastig leverbaar was. Een simpel draadbrugje kon het probleem ook oplossen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum