Onderbroken printsporen herstellen (Algemeen)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 22-06-2022, 15:26 (51 dagen geleden)

Hallo forumlezers,

Het gaat om een PANASONIC CT-5513 mini kleuren tv-tje die het kwa beeld perfect doet maar totaal geen geluid, ruis o.i.d.

Geconstateerd is dat op de TUNER / AUDIO print iets mis is namelijk een uitgelopen radiaal capje van 1000uF/16V. die ook heet moet zijn geweest getuige de bruine brandplek aan de andere kant van de print.

Aan de soldeerzijde waarvan de plek des onheils op deze foto zichtbaar blijken een paar smalle printsporen door gelekte electrolyt weg gecorrodeerd te zijn en die heb ik overbrugd met lakdraad en het capje vernieuwd (op deze foto nog niet uitgevoerd) en voila, ruis uit de speaker en met mijn vingers tegen de soldeerpunten een stevige brom.

Gefikst dacht ik:)

Toen een vreemde geur en een klein rookpluimje:fir

Bleek een klein 1/8 Watt weerstandje R 208 helemaal kersrood te gloeien en meteen geluid weer weg maar nu het volgende.

Door de weg gecorrodeerde printspoortjes heb ik verbindingen gelegd tussen de volgende soldeer eilandjes op deze foto nog NIET uitgevoerd. A met A, B met B en C met C. OP C+ en C- zit een nieuw capje gemerkt C 214 op de print en mijn vraag is of iemand de verbindingen anders ziet op de print want ik moet iets verkeerd verbonden hebben waardoor weerstandje R 208 door brand.

Volg even een letter om via print verbinding bij andere zelfde letter te komen en ik denk dat het op een gave print zo zit zo ik het gemerkt heb, dunne printsporen zijn wel lastig te zien.

[image]

Dank alvast;-) ,
Hans

--
Hans van Kampen


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum