Wo 9 nov - LC-Kring over Energie Besparen (Algemeen)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 21-10-2022, 09:21 (546 dagen geleden)

Beste Transistorforum-vrienden,

Je bent uitgenodigd voor de volgende ontmoeting van de Leren- en ContactKring. Op 9 november bespreken we (als tweede deel in de miniserie "Nieuwe Energie") Energie besparen.

Wanneer: Woensdag 9 november 2022 vanaf 19.30
Kosten: Hier begint je besparing al, het is gratis!
Dia's: https://www.dropbox.com/s/0w2dyxfp4xa1hdq/Energie.pptx?dl=0
Waar: Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Jit wat? Zie beschrijving van Jitsi op https://webspace.science.uu.nl/~tel00101/FotoAlbum/RadioCorner/Articles/JitsiGebruik.htm


Nieuwe Energie 2: Energie besparen
Tweede deel van een tweeluik over Nieuwe Energie (deel 1: De Warmtepomp, juli 2022). We moeten en willen minder energie gebruiken, maar hoe?
Op gasgebruik is best iets te besparen, maar tips hiervoor zijn al heel veel te vinden. Elke kilometer in een benzine-auto kost zoveel energie als het draaien van een was! Mijn lezing zou dus het meeste effect hebben als ik de avond helemaal zou vullen met tips om ritten te vermijden, maar dat ga ik niet doen. We behandelen vooral kleine maatregelen en nieuwe gewoonten, waarvan er veel onbekend zijn of kleine technische component (knutselen) hebben.
Inzicht in je verbruik krijg je via je energiebedrijf uit de slimme meter, of met een verbruiksmeter. Dan kijken we naar energieslurpers, de keuken en koelen, verlichten en vermaak, en sluipverbruik. Het leukst vind ik natuurlijk, om te vertellen over bespaartips die ik zelf heb bedacht of waaraan ik veel heb gemeten of gerekend. Daarnaast pakken we aanbevelingen van de Stichting Energie Zeist erbij (die tips werken ook in andere steden!). Omdat de energieprijzen nu erg hoog zijn, is een kleine investering in materialen al snel terugverdiend.

In december bespreekt de LC-Kring Batterijbuizen.
Wil je aankondigingen per mail krijgen? Vraag het me.
Tot ziens op 9 november!

Gerard Tel.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum