Philips D8803 radio/cassette recorder snarenset ?? (Gezocht)

door henk vdb @, Breda, 23-11-2022, 18:21 (117 dagen geleden) @ soundman2

Je zou een siliconenafdruk kunnen maken van een intact tandwieltje, waarvan dan een aantal nieuwe van epoxy of iets dergelijks gegoten kan worden. Het is maar een idee.

Er zijn over een periode van ongeveer drie jaar diverse pogingen gedaan met wisselend succes. Zie de uitgebreide draden op MFBFreaks forum "Gloeiende tandwiel pest".
Het oorspronkelijke materiaal is een ietwat flexibele soort kunststof, gebruikt om geen gebonk en geratel te krijgen. Er zijn vele soorten tandwielen gemaakt en je moet dus uitzoeken welk(e) tandwiel(en) je moet hebben. Als het vervangende tandwiel van hard plastic gemaakt is heb je grote kans dat het loopwerk koffiemolenachtige geluiden gaat maken. Niet echt een probleem als het tandwiel alleen voor snelspoelen gebruikt wordt, maar wel een probleem als het het vliegwiel en/of de toonas aandrijft. Ik zou dan (nog niet uitgeprobeerd) proberen het tandwiel te smeren met iets van Molykote of ander op silicone gebaseerd vet, dat bv. in de modelbouw wel gebruikt wordt. Helemaal het zelfde zal het waarschijnlijk niet meer worden.
Tandwielen van hetzelfde materiaal ben ik ook tegengekomen in CD-loopwerkjes (bv. D6800) en in de aandrijving van CD-lades (bv. CD850). Natuurlijk zijn al deze tandwielen verschillend van vorm :-| .

Zoek goed uit welk(e) tandwiel(en) je moet hebben, ik weet bijvoorbeeld dat er in de N2415 2 verschillende types loopwerken toegepast zijn met elk VERSCHILLENDE tandwielen!


Succes ermee, alle oorspronkelijke nog werkende tandwielen van dat materiaal zijn tijdbommen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum