Huawei P30 pro / google maps / NFC (Computertechniek)

door ffeilers @, Breda, 08-01-2023, 10:15 (474 dagen geleden)
Gewijzigd door ffeilers, 08-01-2023, 10:17

Deze telefoon, in mijn ogen eigenlijk een computer, vandaar hier de vraag is gekocht in china.
Vanwege de ban van America richting Huawei draait op deze telefoon inmiddels niet meer Android maar een door huawei ontwikkeld systeem Harmony (versie 2.0.0).

De telefoon functioneert verder goed maar alleen mijn favoriete "google maps" functioneert niet. (datis ook wel te vinden op het internet, en geloof mij ik heb echt al vele uren hierin gestopt om het uit te vogelen).


Wat ik verder heb gedaan is de telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dan heb ik weliswaar android 10 weer terug en werkt google maps maar ....... dan werkt NFC niet (handig voor betalen met je mobiel) en dat is dus ook niet gewenst.
Ook naar het waarom NFC niet in te schakelen langdurig gezocht en gegoogled maar, helaas geen oplossing. NFC laat zich inschakelen en .... na enkele seconden schakelt het zich weer uit.

Ben benieuwd wie hier eventueel een oplossing voor heeft. Het fijnste zou zijn om Harmony os in stand te houden zodanig dat google maps toch kan werken. (handig voor in de auto om mbv het display in de auto te navigeren).

groetjes

Frans Eilers


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum