Buizenforum en Forumbeheerforum weer open (Algemeen)

door Forumbeheer @, Delft / Haarlem, 24-02-2023, 22:25 (27 dagen geleden) @ Forumbeheer
Gewijzigd door Forumbeheer, 24-02-2023, 22:29

Ik heb de ambities wat moeten bijstellen, maar het belangrijkste doel is gehaald: het mailverkeer via het envelopje zou nu een stuk betrouwbaarder moeten zijn.

De oorspronkelijke planning was om een omschakeling naar een hogere PHP versie te maken, voorafgaand aan de upgrade van de forumsoftware. De omschakeling naar een hogere PHP versie bleek echter niet volledig betrouwbaar, zodat er eerst nog wat upgrades op serverniveau moeten plaatsvinden. Samen met het handmatig bewerken van de forumsoftware zou dit buiten het bestek van de geplande uitlooptijd vallen.

In plaats daarvan heb ik een kleinere upgrade van de forumsoftware uitgetest en weer teruggerold. Wel heb ik handmatig aanpassingen gemaakt in de code achter het envelopje. De belangrijkste verandering is nu dat via het envelopje verzonden mail het forum als afzender gebruikt en de versturende deelnemer in het "Reply to: " adres opneemt. Hierdoor kan het hooguit nog eens voorkomen dat mail in de spambox terecht komt, maar hij zou niet meer botweg weggegooid moeten worden.

De handelingen voor de uitgestelde upgrades ga ik op de achtergrond verder voorbereiden, maar voorlopig verwacht ik even geen grote onderbrekingen in de bereikbaarheid van het forum.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum