taperecorder commodore 64 problematiek (Computertechniek)

door ffeilers @, Breda, 25-04-2023, 22:31 (390 dagen geleden)

Zoals in eerdere berichten hebben jullie kunnen zien dat ik mij weer verdiept heb in de oude c64. Weliswaar bezit ik nu 2 diskdrives, maar ben eerst maar eens begonnen met de cassetterecorders. Ik heb er nu een drietal.
Het inlezen via cassettes (zowel officiele, als zelf opgenomen), geeft de nodige problemen.
Ik heb het sterke vermoeden dat de afstelling van de kop (als dat gedaan is door vorige eigenaren) al de nodige problemen kan geven.
Ik heb niet zo veel ervaring maar ik denk dat het vergelijkbaar zal zijn met afstelling van de kop van taperecorders waarbij volgens mij het advies is om er vooral niet aan te komen omdat het fabriek af is ingesteld.
Is het nu zo dat elke commodore cassetterecorder zijn eigen afstelhoogte heeft om zou hij zo in te stellen moeten zijn dat in ieder geval de door fabrikantn geleverde cassettes altijd te lezen zouden moeten zijn.
Ik zag op het internet ook filmpjes voorbij komen met afstellen mbv oscilloscoop maar daar beschik ik niet over.
De andere mogelijkheden met het afstellen van een geluidsbandje met een bepaald signaal en dan afstellen mbv een schroevendraaier daat lijkt mij nogal grof.
Misschien zijn er ook nog andere mogelijkheden waardoor het niet goed funtioneert (C's die verlopen zijn, tape die verouderd zijn).
Kortom advies om het weer werkend te krijgen zijn welkom.
mvg
Frans


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum