Waarom was SCART stekker zo slim (Algemeen)

door henk vdb @, Breda, 18-09-2023, 20:37 (217 dagen geleden) @ Armand
Gewijzigd door henk vdb, 18-09-2023, 20:46

Probleem met kabels was/is dat je vaak niet weet wat er aangesloten is en hoe.
Alleen CVBS en audio? Ook RGB? Audio mono of stereo? enz enz. Vaak scart stekkers (indien mogelijk) opengeschroefd om te onderzoeken wat er intern aangesloten was. En dan de connectors waar onaangesloten pinnen weggelaten werden zodat de verbinding nog gammeler was dan dat al was met alle pennen in de connector...

Mooi is dat scart 1 op TV's vaak zowel voor CVBS als RGB geschikt is, en dan te gebruiken om cvbs en bv. teletext RGB met elkaar te combineren is zodat teletekst en cvcbs tegelijk weer tegeven zijn. De omschakelpin CVBS/RGB werd dan ook wel "fast blanking" genoemd.

Ook nu worden er veel brakke connectors gebruikt, bijvoorbeeld micro HDMI is mechanisch erg kwetsbaar, en zit vaak in toestellen waar best ruimte in is om een full size connector te monteren. Qua aansluitingen van USB-C is ook door de bomen het bos niet meer te zien. Welke functies zijn beschikbaar en hoe is een kabel uitgevoerd...Is de kabel geschikt voor grotere laadstromen? Zoek het maar uit, zeker voor niet technische gebruikers trial en error en niet te begrijpen waarom een bepaalde combinatie kabels en aansluiting(en) niet werkt -of nog erger- onbetrouwbaar soms wel en soms niet lijkt te werken. Goedkope kabels met CCA bedrading...horror!

<sarcastic mode on>
Maar wie gebruikt er nu nog draadverbindingen??? Alles moet toch draadloos zijn of in de cloud opgeslagen?
<sarcastic mode off>

Laat het maar over aan de providers, die zorgen wel voor overal alles zonder draden, tegen betaling van een gering maandelijks bedrag. :-| En zelf zaken opslaan en/of bewerken mag niet meer op eigen apparatuur. Lekker alles dichtgetimmerd zodat je steeds opnieuw voor hetzelfde mag betalen om het NOG eens te zien en/of te horen. Of om je bestanden die je zelf gemaakt hebt te openen of te bewerken. Welkom in 2023. Er zijn nog andere keuzes, maar de massa heeft daar geen zin in.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum