voorkomen van "verplichte" Windows 11 installatie (Computertechniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 06-02-2024, 12:59 (89 dagen geleden) @ Bapaktua
Gewijzigd door Maarten Bakker, 06-02-2024, 13:02

Ik ben het eens met je conclusie dat de oplossingen van electron beter zijn in jouw geval, vooral omdat je computer al enig begin kan hebben gemaakt met het dowloaden van Windows 11 en omdat je in één moeite door nog meer instellingen kan maken.

Zou je puur naar het gevaar kijken, dan is dat ongeveer even groot - je bent in beide gevallen wijzigingen onder de kap aan het aanbrengen. Het ergste dat er bij de registerwijziging kan gebeuren is dat je ergens een typfout maakt, wat meestal ook geen fatale gevolgen heeft - en daar maak je dan weer vooraf het herstelpunt voor aan.

P.S. Een grappig weetje over het register, is dat het ooit begon als precies dat: een register van types bestanden en hoe ze geopend moesten worden. MS heeft toen ooit besloten om alle .ini files en andere methodes van configuraties en instellingen, daar dan ook maar in te proppen. Het is in zekere zin een gedrocht van een systeem, dus niet onlogisch dat o.a. computerbladen en websites door de jaren heen altijd gepredikt hebben dat het gevaarlijk is om daar zelf wat in aan te passen.

Het verbazingwekkendst vind ik nog, dat het eigenlijk nooit stukgaat door toedoen van Windows zelf. Die past er de meeste handelingen op toe.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum