Akai aa r20 middengolf probleem (Toestel of techniek)

door mars @, 24-03-2024, 12:33 (34 dagen geleden)
Gewijzigd door mars, 24-03-2024, 12:48

Hallo allemaal,
Mijn naam is marcel en ik verzamel vintage radio's en receivers.
Ik heb sinds kort een akai AA r20 receiver uit 1980 deze was niet helemaal in orde en heb verschillende lekkende elco's vervangen en tevens de singnaal meter en afstemmeter weer werkend gemaakt.

De hele receiver werkt nu eigenlijk prima, behalve op de middengolf. Daar is de ontvangst nu helemaal verdwenen en er zit een kraak(gerommel) in dit was tot voor kort niet het geval. Ik kon bepaalde stations ontvangen en zonder dat gekraak. Dit gekraak zit niet in de potmeters of schakelaars want dit is verder op fm of op phono bijvoorbeeld niet te horen. De oscillator van de middengolf werkt ( dit heb ik getest door een draagbare radio naast de receiver te zetten en daar de draaggolf van de receiver op kunnen horen) .
Het zit dus waarschijnlijk ergens in het gedeelte van de mg ontvanger, dit zouden natuurlijk ook elco's kunnen zijn die helemaal op zijn, maar om ze nu willekeurig te gaan vervangen is misschien ook niet nodig?.

Het gaat dus om de ontvangst en het gerommel op de middengolf, dit gerommel is niet constant trouwens soms is het ineens kort weg of een heel stuk minder.
Ik ben zelf niet super technisch maar probeer ze toch altijd zelf te maken,maar mijn kennis schiet zo af en toe toch tekort vandaar dat ik het probleem hier plaats ,wellicht is er iemand die weet wat het probleems zou kunnen zijn.

Alvast bedankt .

P.S ik heb ook een schema maar dat kan ik niet plaatsen omdat het een verkeerd bestandformaat is, dit is een pdf bestand .

[image][image][image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum