wie helpt mij op weg? (Algemeen)

door loek @, Exloo (Drenthe), 26-03-2024, 11:21 (32 dagen geleden) @ Wouter

Hallo Wouter,

Ik denk te begrijpen dat jij niet beschikt over meetapparatuur zoals een scoop of een signaal generator.

Als je naar het schema kijkt dan is het niet een al te ingewikkeld ontwerp maar om te bepalen waar het eventueel fout gaat is het gebruik meetapparatuur wel prettig.

Er zit één afregel-punt in de schakeling dit is de spoel. Deze zou op de frequentie van 10,7MHz moeten zijn afgeregeld. Daar zou je een generator voor nodig hebben die deze frequentie kan afgeven. Je hebt dan ook een meter nodig om achter deze spoel-kring te kijken hoe de maximale instelling moet zijn. Voor de overige ingang delen is een hoogfrequent signaal generator nodig.

De Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio (NVHR) houd regelmatig reparatie dagen in Driebergen (zie de agenda van deze vereniging). Je kan daar zonder lid van te zijn met deze ontvanger komen om er naar te laten kijken. De reparatie is gratis op eventuele onderdelen na. Een deel van de benodigde meetapparatuur is daar ook aanwezig. Zou je een keer daar komen en het aankondigen dan zou er eventueel ook door iemand een hoogfrequent generator mee genomen kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum