ruimte bij provider (Computertechniek)

door Alard ⌂ @, Zevenaar, 21-06-2014, 23:19 (3616 dagen geleden)

Dit bericht geldt alleen voor upc gebruikers.......

Toen het nog chello was had iedereen ruimte, 40 mb, om een website te bouwen en deze met een ftp programma op members.chello te zetten.
Vorig jaar is alles overgeschakeld naar upc.nl en tegelijkertijd de optie van members.upc eraf gehaald. Alleen de gebruikers van upc hebben nog 10 mb tot hun beschikking maar deze optie staat niet meer in het pakket. Met een ftp programma kun je alleen nog iets erop zetten via members.upc en niet meer members.chello. Ben er achter gekomen toen ik mijn website van zoekplaatjes ging updaten. De oude staat onder chello en de nieuwe staat onder upc, dus 2 keer erop. Upc gebeld en zei bleven bij hoog en laag volhouden dat het niet meer bestond. Ga volgende week eens proberen of ik een bestand erop kan zetten van 50mb en dan afwachten wat er gebeurd.
Hoe is jullie ervaring ??

Alard.

ruimte bij provider

door Gerard ⌂ @, Bergen (NH), 22-06-2014, 02:18 (3615 dagen geleden) @ Alard

Je kunt ook foto's e.d. plaatsen in dropbox en op jouw website links naar die foto's opnemen. Je blijft dan gemakkelijk binnen de beperkingen van jouw provider. Kijk bijvoorbeeld maar eens op
mijn website bij KPN. De meeste grotere foto's heb ik ondergebracht bij www.imageshack.com en op dropbox.

Omdat imageshack minder betrouwbaar is (links naar foto's die na verloop van tijd niet meer werken) breng ik daar momenteel niets meer onder; wanneer een link naar een foto niet meer werkt, zet ik de foto op dropbox en wijzig de link.

Onlangs heb ik voor een andere website van ongeveer 600 Mb ruimte gezocht en gevonden bij gratis webhosting. Ik heb daarom - vooralsnog voor proef - mijn eigen website óók bij 000webhost.com ondergebracht, en dat werkt prima. Zie eigen website bij 000webhost.com. Alle foto's zijn al wel ge-upload, maar in een flink aantal gevallen zijn de links naar de foto's op dropbox nog actief. Alle links naar imageshack heb ik al wel vervangen.
Kortom: in de praktijk geen enkel ruimteprobleem meer.
Succes!

Gerard Jongbloed

ruimte bij provider

door Alard ⌂ @, Zevenaar, 22-06-2014, 04:54 (3615 dagen geleden) @ Gerard

Hallo Gerard,
Bedankt voor je reactie.
Jouw verhaal heb ik al gekopieerd naar Word om te bewaren en zal daar zeker gebruik van maken. Heb in het verleden ook al gebruik gemaakt van dropbox.
Mijn verhaal ging er eigenlijk om hoe upc met zijn klanten omgaat. Meestal wordt de service uitgebreid om meer klanten te krijgen maar dit wordt teruggedraaid. Heb bij mijn eigen website taperecorders plaats genoeg en maak daar ook dankbaar gebruik van. De ruimte bij upc gebruik ik vooral om foto's van de familie tijdelijk te plaatsen om ze na een paar maanden weer weg te halen. Tijdens familiefeestjes maak ik nogal veel foto's en plaats die dingen daarop zodat ze kunnen bestellen aan de hand van het nummer. Ik laat ze dan afdrukken bij kruidvat en stuur ze naar de plaats waar de familie woont zodat ze die dingen daar kunnen ophalen tegen betaling. Werkt prima. Soms moet je misbruik maken van de gelegenheid.
Groeten Alard.

ruimte bij provider

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 22-06-2014, 11:11 (3615 dagen geleden) @ Alard
Gewijzigd door Maarten Bakker, 22-06-2014, 11:13

Vreemd genoeg is hostingruimte, wat vroeger een van de belangrijkste 'features' was van een internetaccount, al jaren een ondergeschoven kindje. Iets dat niet alleen bij UPC het geval is.

Bij xs4all, verder net zo'n grote ballentent als veel andere providers, hebben ze dit echter wel gehandhaafd. Of je alleen daarvoor een veelvoud van het marktconforme tarief wilt betalen zal je zelf moeten bepalen. Zoals anderen al aangeven zijn er diverse gratis of goekope losse hostingdiensten en dropbox is ook een aardig alternatief.

ruimte bij provider

door Ed van der Weele † @, Zeist, 22-06-2014, 16:59 (3615 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Vreemd genoeg is hostingruimte, wat vroeger een van de belangrijkste 'features' was van een internetaccount, al jaren een ondergeschoven kindje.

Zo vreemd is dat niet. Heel veel, ik schat meer dan 70%, internetgebruikers hebben helemaal geen behoefte aan ruimte om een website op te zetten.
Die willen alleen surfen, e-mailen, chatten, hun bankzaken afhandelen en muziek/films downloaden.

Bij xs4all, verder net zo'n grote ballentent als veel andere providers, hebben ze dit echter wel gehandhaafd. Of je alleen daarvoor een veelvoud van het marktconforme tarief wilt betalen zal je zelf moeten bepalen.

Ik ben jaren geleden overgestapt van Casema, dat écht een ballentent was, naar Demon dat later is overgenomen door XS4ALL.
Demon/XS4ALL was goedkoper dan Casema en vooral 1000 maal betrouwbaarder.
Er zullen best providers zijn die goedkoper zijn, maar of ze betrouwbaarder zijn en net zoveel faciliteiten bieden betwijfel ik zeer.

De meeste internetproviders zijn overigens dochters van KPN.

ruimte bij provider

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 22-06-2014, 19:20 (3615 dagen geleden) @ Ed van der Weele †

Tsja, wat XS4ALL soms loopt te knoeien (ook met/na overname van contracten van overgenomen providers, zoals Cistron waar we een aantal klanten hadden) heeft mij in elk geval doen inzien dat hun professionele imago vooral een imago is dat ze nog steeds zorgvuldig cultiveren. De mensen waar je als gebruiker mee te maken hebt, missen vaak toch het technisch en procedureel inzicht dat vroeger wel aanwezig was en de mensen die daarna de brokken op 'klachtniveau' moeten opruimen missen nog wat meer inhoudelijke kennis en inzicht, maar kunnen wel heel goed dat oude imago van de technisch onderlegde provider voorwenden. Vaak is dat natuurlijk genoeg, maar het is niet iets waar ik graag extra voor betaal, aangezien de meerwaarde te betwisten is.

Solcon bevalt mij en diverse klanten al jaren uitstekend en heeft gelukkig niets met KPN te maken.

Feitelijk kan je het wel-of-geen-hostingruimteprobleem heel simpel oplossen: gewoon in het klantencentrum een vinkje maken dat de klant moet aanzetten als hij ruimte nodig heeft, en ook duidelijk communiceren waar hij over kan beschikken. Iets dat ze bij UPC kennelijk niet doen.

ruimte bij provider

door Ed van der Weele † @, Zeist, 22-06-2014, 19:43 (3615 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Over wel of niet 'knoeien' bij XS4ALL heb ik geen mening, want ik heb in de meer dan 10 jaar dat ik van hun diensten gebruik maak nog nooit een klacht hoeven neerleggen.

Als ik de prijzen van Solcon en XS4ALL voor mijn huidige pakket naast elkaar leg is XS4ALL nog net een paar euro per maand goedkoper.
En geen borgsom van €45 voor een modem.

ruimte bij provider

door Piet Blaas ⌂ @, Arnhem, 22-06-2014, 08:36 (3615 dagen geleden) @ Gerard

Voor testdoeleinden gebruikte ik deze ook. Maar vorig jaar waren er wat problemen. Mijn twee Wordpress-websites werkten matig. Een webwinkelmodule installeren liep vast op performance problemen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een andere en vond: http://www.hostinger.nl/
Daar ben ik tot nog toe erg tevreden over.

--
Groeten,

Piet.

ruimte bij provider

door Alard ⌂ @, Zevenaar, 22-06-2014, 11:15 (3615 dagen geleden) @ Piet Blaas

Hallo Piet,
Bedankt voor de rectie. Ik print dit uit en ga ermee aan de gang.
Groeten Alard.

ruimte bij provider

door Gerard ⌂ @, Bergen (NH), 23-06-2014, 18:09 (3614 dagen geleden) @ Piet Blaas

Volgens mij is hostinger.nl het NL portaal voor 000webhost.com, een ander etiketje voor hetzelfde. Maar ik kan het natuurlijk mis hebben...
Groeten, Gerard

ruimte bij provider

door Piet Blaas ⌂ @, Arnhem, 23-06-2014, 19:54 (3614 dagen geleden) @ Gerard

Is dat echt zo? Dat wist ik niet...:-|

--
Groeten,

Piet.

ruimte bij provider

door Martijn @, Groningen, 22-06-2014, 09:24 (3615 dagen geleden) @ Alard

Bij xs4all krijg je 10 gigabyte webruimte, dan kun je even voort...

ruimte bij provider

door Alard ⌂ @, Zevenaar, 22-06-2014, 11:17 (3615 dagen geleden) @ Martijn

Hallo iedereen,
Allemaal bedankt voor de reactie. Het ging er mij alleen om dat andere upc gebruikers dit ook lezen en nu van wanten weten door een toevallige constatering.
Alard.

powered by my little forum