Onderdelen (Algemeen)

door Sietze Osinga @, Koekange, 15-02-2023, 14:00 (433 dagen geleden)

Voor NOS onderdelen kijk eens op deze site.Zeer de moeite waard en interessant.
https://electronicparts-outlet.com
Groeten,
Sietze.

Onderdelen

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 15-02-2023, 17:29 (432 dagen geleden) @ Sietze Osinga
Gewijzigd door Leo Snoeren, 15-02-2023, 17:32

Site bekeken Sietze, dank voor de tip. Prijstechnisch is het wel erg opletten, de vraagprijs voor een aantal items is wel stevig.

Daarnaast adverteert hij met oude (nieuwe) Philips elco's, van die mooie blauwe. Die zijn minimaal 25 jaar oud en waarschijnlijk niet meer zo fris. Zeker de kleine waardes kunnen flink zijn verlopen waarbij de ESR richting 30 Ohm gaat: of je dat wil?

Maar hij heeft wel een goed assortiment halfgeleiders en dat is dan weer mooi. Maar € 7,50 voor een AC128 vind ik een fiks bedrag.

[image]

Verder blijft het opletten....

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl

Onderdelen

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 15-02-2023, 20:10 (432 dagen geleden) @ Leo Snoeren
Gewijzigd door Maarten Bakker, 15-02-2023, 20:27

De prijzen zijn inderdaad niet altijd vriendelijk, soms ronduit maf of een slag in de lucht (misschien omdat er kennelijk ook iemand zonder productkennis werkt, of in sommige gevallen misschien ook om scalpers te ontmoedigen), maar als hij een echte Tungsram AC128K levert die niet in de buurt van een Philipsfabriek geweest is dan is het wel een goed en langlevend alternatief voor de beruchte tiktorren (*).

Zo bezien is 7,50 te rechtvaardigen, het zit ook ruim binnen een factor 2 van wat het "voor mijn gevoel zou moeten zijn" en dat noem ik normale spreiding van de prijs.

De kleinere maten axiale Philipselco's zijn zonder meer verdacht. Ook in apparaten leven die vaak "maar" 40 jaar. Ik zou die zelf alleen online te koop aanbieden inclusief steeksproefsgewijze meetwaarden, of in dumpzakken op een beurs voor een dusdanig prijsje dat wat uitval geen ramp is.

(*) In het aluminium blokje zit een normaal transistorhuisje. Philips gebruikte daar hun gangbare TO-1 behuizing voor, en die kweken allemaal tindendrieten. Door deze weg te tikken als ze storing veroorzaken, doet de transistor het vaak weer. Vandaar de naam tiktorren. Tungsram, maar ook diverse Duitse fabrikanten zoals Telefunken, gebruikten in plaats van de TO-1 behuizing vaak een soort langgerekte variant van de TO-18 behuizing. Deze zijn voor zover ik eraan gemeten heb, vrij van dendrietvorming.


P.S. Ik moet natuurlijk uitkijken wat ik over prijzen zeg, want ik zit sinds een jaar een beetje in dezelfde branche. Als ik in mijn eigen webshop een keer een uitschietertje maak met een prijs, hoop ik dat de potentiële klant er gewoon naar vraagt - dan kan ik een eventuele fout altijd rechtbreien. Of uitleggen waarom een prijs is wat hij is en een eventueel alternatief bieden. Een Philips CR68 vind ik bijvoorbeeld meer waard dan een Piher 1W weerstand, hoewel dat op ebay ook weer niet helemaal op lijkt te gaan.

Onderdelen

door Goldline @, Oranjedorp, 15-02-2023, 21:38 (432 dagen geleden) @ Leo Snoeren

Bij de Veron heb ik wel eens de opmerking Schrik Barend duur gehoord ;-)
maar vragen staat vrij voor obsolete items.
Zo zag ik een Marantz 2600 voor 12000$ op E-bay (daar wil ik hem wel voor wegdoen :-D )

--
Cees PA1DBA

Onderdelen

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 16-02-2023, 02:09 (432 dagen geleden) @ Goldline

Dat is wel een grappige link die ik wel gezien maar nog niet gelegd had... Deze winkel heeft ook de boedel van Schrikbarend Hendriksen opgekocht.

Onderdelen

door Dominic @, Breda, 18-02-2023, 22:57 (429 dagen geleden) @ Sietze Osinga

Oude deuk elco's, eps serie tantaaltjes en alles tegen de hoofdprijs. Ik zou er ver van weg blijven.

Dominic

powered by my little forum