Gebroken nek bij transport :-( (Algemeen)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 06-05-2023, 11:49 (380 dagen geleden)

Hallo forumlezers,

Weer een gevalletje transportschade die mij trof en deze keer valt er niets te repareren. Ik wilde in mijn verzameling een portable kleuren televisie hebben voorzien van buizen en die dingen liggen ook niet voor het oprapen. Je wil er ook niet van weten hoeveel er werkende naar de stort zijn gegaan zoals met zoveel dingen die later worden geliefkoosd door verzamelaars.

Op E-bay vond ik van het Amerikaanse merk General Electric een porta color met een schermdiagonaal van 25 cm. voorzien van 14 buizen, enkele buizen hebben meerdere functies.

[image]

Blij als een kind na uitgepakt te hebben maar wat viel mij eerst op al snel......zwarte spikkeltjes op het scherm en ik dacht dat dit vuil aanslag was (spinnenpoep o.i.d.)

[image]

[image]

Het bleek geen vuil maar een beschadigd forforscherm en toen wist ik al genoeg:fir :fir met een zaklamp achterin door het rooster schijnend zag ik dat het foute boel was, een gebroken nek van de beeldbuis bij het aansluitpunt, de stekker hing los en ik zag de gebroken hals.

In de E-bay advertentie zaten foto's van dit toestel met testbeeld, het ging om een nice working exemplaar dus ik deed de aankoop.

Hieronder wat foto's na de achterkap te hebben verwijderd.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]
Wat los in het toestel gevonen scherven zoals een rest van een van de 3 electron guns, al het andere is in de beelbuis gezogen denk ik.

Ja, en dan rijst de vraag hoe die was verpakt, nou, het was in een grote doos met wel een rijke hoeveelheid bubbeltjes plastic er om heem behalve onderop want het toestel stond op slechts een laagje van dat spul. Ik heb de verkoper op de hoogte gebracht en ik kreeg meteen reactie, ook het over en weer gemail verliep zeer vlot.

[image]

Hij ziet een mogelijkheid uit een donor toestel een andere beeldbuis op te sturen, kennelijk liggen ze daar voor het oprapen, we zien wel.

Blijft jammer hoe er tijdens transport met spullen wordt omgegaan door enkelen, ja, dit pakket kwam ook met vliegtuig uit Los Angeles en had een lange weg te gaan. Ik denk niet meer dat ik dergelijke toch wel grote spullen vanuit over seas over laat komen.

;-)
Hans

--
Hans van Kampen

Gebroken nek bij transport :-(

door franc @, Loosbroek, 06-05-2023, 12:55 (380 dagen geleden) @ Hans van Kampen
Gewijzigd door franc, 06-05-2023, 12:58

Hoi Hans,

Zeker erg jammer en sneu voor je!
Maar respectloos en haastig met andermans spullen omgaan tijdens transport heeft ook een groot aandeel in deze teleurstellingen.
Het inpakken had misschien beter gekund maar bij een val van het pakket zal de print wellicht toch de hals kapot rukken.
Zeker als de achterwand niet al te sterk is of dicht bij de print zit.
En anders het gewicht van de afbuigspoel wel.

Verder hoop ik dat je succes krijgt met de toegezegde buis.
Erg mooi toestel verder!
Leuk onderwerp ook!

Groet Frank

Gebroken nek bij transport :-(

door Hans van Kampen @, Voorhout, 06-05-2023, 13:29 (380 dagen geleden) @ franc

Het inpakken had wel beter gekund Franc inderdaad al zat ie op de bodem na verder dik in dat bubbeltjes plastic maar hij had ook op zeker 4 lagen van dat spul mogen staan en dat was maar 1 laag.

Ik realiseer mij dat deze topic op het buizenforum had gemogen (staat er inmiddels) maar goed.

Ik hoop dat de verkoper een andere beeldbuis voor mij heeft, afwachten maar.

;-)
Hans

--
Hans van Kampen

Gebroken nek bij transport :-(

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 06-05-2023, 13:52 (380 dagen geleden) @ Hans van Kampen

Wat een aparte breuk. Lijkt wel alsof het toestel van achter ingedrukt is geweest. Bij een breuk door zwaartekracht, zou je verwachten dat het juk losbreekt en de buis ergens onder het juk.

Gebroken nek bij transport :-(

door Hans van Kampen @, Voorhout, 06-05-2023, 14:13 (380 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Ja Maarten, het lijkt wel of er behoorlijk wat spanning op de klemband heeft gestaan waar je die parker door heen ziet lopen alwaar de juk mee vast zit. Bij een behoorlijk neerwaartse schok op de grond kan dit de nek hebben doen breken, weet het ook niet. De plastic achterwand is onbeschadigd dus lijkt op de achterzijde geen tik hebben gekregen.

;-)
Hans

--
Hans van Kampen

Gebroken nek bij transport :-(

door Erik @, 06-05-2023, 18:15 (380 dagen geleden) @ Hans van Kampen

Ja, daar wordt je toch een beetje ziek van:-(
Het blijft een aparte breuk, de voet van de buis heeft niet veel gewicht/massa. bij een flinke neerwaartse tik zou je verwachten dat het bij de convergentie spoelen afbreekt?
Maar het blijft jammer.
Ik heb reeds verschillende, ook wat grotere toestellen uit de USA gehaald, en tot op heden altijd geluk gehad.
Hopelijk komt het met deze ook weer goed.

grtz,
Erik

powered by my little forum