22ga160 (Gezocht)

door Peter1952 @, Almere, 09-04-2020, 14:35 (1480 dagen geleden) @ ffeilers
Gewijzigd door Peter1952, 09-04-2020, 14:36

Dat de motor meteen gaat draaien als je de steker in het stopcontact steekt komt kennelijk omdat het mechaniek niet in de ruststand staat.
Je moet even het plateau er op zetten en dat vervolgens met de hand draaien. De arm zal dan waarschijnlijk ook bewegen en op een gegeven moment naar de steun toegaan en daarin zakken. Als je op een gegeven moment een ferme klik hoort is het mechaniek in rust gekomen.
Het plateau moet dan vrij draaien. Als je het plateau dan er af neemt zul je zien dat het tussenwiel niet meer tegen de motoras drukt.

De poelie zit gekrompen op de motoras en krijg je er af door deze flink heet te stoken. Meestal kun je de poelie stellen door de arm waar deze aan zit naar boven of naar beneden te buigen. Daarna zorgen dat het wiel weer loodrecht op de motoras staat.

Dat veertje dat maar aan één kant vast zit zorgt er voor dat de lange hevel die onder het plateau zit, weer in de ruststand komt na het wisselen.
Dat hoort aan één kant los te zitten.

De bediening is simpel: Met de knop “17 - 25 - 30” stel je de plaatdiameter in. Als je op start drukt gaat het plateau draaien en de arm gaat naar de plaat en zet hem neer. Ook gaat het plateau draaien als je vanuit de ruststand met het handeltje de lift omhoog zet. Je kunt dan zelf de arm naar de plaat brengen en laten zakken met de armlift.
Stoppen gaat altijd automatisch.

Groeten,
Peter


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum