Philips versterker en radio (Toestel of techniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 30-04-2020, 23:22 (1456 dagen geleden) @ molen
Gewijzigd door Maarten Bakker, 30-04-2020, 23:34

Die stickers lossen het raadsel wel ongeveer op.

Misschien dat je voor de volledigheid van de 674 nog een complete foto van de sticker kunt plaatsen inclusief het serienummer? Aan het antwoord zal dat echter niet heel veel meer veranderen, maar misschien de puntjes op de i wat betreft bouwjaar en seriegrootte.

Normaalgesproken gebruikte Philips de naam "hifi sound project" voor de onder diverse submerken geleverde hifi componenten. Merken als Aristona, Dux, Erres, Horny, Phonola, Radiola. In Duitsland had Philips echter geen eigen submerken, dus werden deze modellen onder eigen merk geleverd en ook door Loewe (destijds wel geaffilieerd met Philips maar geen submerk) verkocht.

De bevestiging dat dit bij jouw exemplaren het geval was, staat in het volledige typenummer of om precies te zijn in het uitvoeringsnummer /22. Dit werd tot ongeveer 1980 gebruikt voor de voor de Duitse markt bestemde apparaten.

In theorie had Philips voor deze toestellen ook gewoon de SX6.... typenummerreeks kunnen gebruiken zoals voor de submerken. Het uitvoeringsnummer was voldoende geweest om onderscheid te maken. Mogelijk waren er oorspronkelijk toch plannen om ze voor meer markten onder eigen naam uit te brengen, of was men simpelweg niet zo consequent met het toepassen van het typenummersysteem.

Dan het serienummer. FF staat voor Nihon Philips, Tokyo. Philips had zelf geen fabrieken in Japan dus dit betrof altijd inkoop. Een grote toeleverancier, waarschijnlijk ook van deze toestellen, was Foster. De 574 heeft een datumcode van week 34 van 1978. Het was niet ongebruikelijk dat zulke modellen wat langer doorliepen dan hun modeljaar (1977).


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum