revox a77 (Algemeen)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 09-05-2020, 09:05 (1448 dagen geleden) @ Maurice

Hallo Maurice, nee de Revox is niet ontworpen voor foutief gebruik maar wel om opname fouten niet meteen in de prullenbak te hoeven gooien. Als een versterker foutief gedimensioneerd is dan hoor je dat en neem je wat gas terug maar een opname die mislukt is is definitief. Vandaar de slag om de arm. Ook is natuurlijk van belang welke band de gebruiker ook gebruikt. De ene bandsoort is beter bestand tegen overmodulatie dan de andere. Dus ook alleen hiervoor moest er een slag om de arm gehouden worden. Op een gegeven moment waren band en machine dermate verbeterd dat de 0dB helemaal niet haalbaar bleek en de boel veel harder gemoduleerd kon worden. +6dB nam toen zijn intrede. Er zijn recorders op de markt gekomen die een schakelaartje hadden die de meter 6dB verzwakte zodat de opname harder werden omdat de gebruiker tot aan het rode vlak kon blijven opnemen.
Wat ik probeerde aan te geven is dat het halsstarrig vasthouden van de 0 dB niet echt nodig is. Sommigen mensen bewegen hemel en aarde om op de 0dB te komen en zijn heftig teleurgesteld als de 0dB wat harder dan wel zachter is terwijl het eigenlijk niet uitmaakt wat het is. De afwijking, welke kant ook, kan ook een voordeel zijn.
Vorig jaar heb ik wat testbanden gemaakt die wat harder waren dan de 0dB en sommigen mensen waren er blij om en andere vonden de banden niet goed want de 0dB was te zacht. Maar met de afstelling door de band kon de recorder uiteindelijk prima opnemen met de oude Maxell banden en ook met de nieuwe RMG/ ATR banden.

Jack


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum