10,7 MHz FM injector (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 09-12-2020, 23:14 (1234 dagen geleden) @ kris
Gewijzigd door soundman2, 09-12-2020, 23:16

Kris,
ik wil het niet te somber maken en ook niemand ontmoedigen. Uiteindelijk is een mislukking ook een goede leermeester. Ik probeer alleen duidelijk te maken, dat te weinig kennis en dan ook nog gebrekkige meetapparatuur geen goede basis is om wat te herstellen. Als je weet hoe het werkt, is feitelijk een natte vinger genoeg om vast te stellen wat er aan de hand is. Die gave heeft helaas niet iedereen.
Met gebrekkige tools en weinig kennis van de materie is het lastig om tot goed resultaat te komen. Helaas het is niet anders.
Ik heb in het verleden ook wel signaal injectortjes gebouwd. Die gaven blokgolven af tot ook achter in de megahertzen. Ze liggen al jaren ongebruikt in de junction box.
Overigens is het niet ondenkbaar dat de signaal injector bij gebruik in buizen toestellen het loodje legt. Mij is dat ook overkomen. Vandaar de tip met de diodes.
Ik snap best als je alleen maar beren op de weg ziet, dat je nergens komt, maar dat je met een paar truukjes alles kunt herstellen is ook een desillusie.
OK al doende leert men.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum