HP Slate21 audio uitgang heeft kuren... (Computertechniek)

door Patrick2 @, Wilrijk (B), 24-03-2022, 19:05 (774 dagen geleden) @ soundman2

Ik heb het ding opzij gelegd en ben terug naar een Windows pc gegaan. De sdr dongle die ik gebruikte was een NESDR die je onder Windows alleen met een speciale driver aan de praat krijgt. Er zit een rtl chip in en zou in principe met elke rtl driver moeten werken maar dat valt dik tegen. Afijn, toch aan de praat gekregen en beginnen scannen met het programma Welle.io om DAB+ te ontvangen. Als antenne staat er een verticale 3/4golf dipool buiten gemaakt van een 75 ohm coax kabel in een pvc buis. Het ontwerp heb ik van YouTube en het is best een prima antenne.
Nochtans werkt het geheel niet zoals ik gehoopt had: ik ben een aantal Nederlandse stations kwijt die ik met de Android pc wél binnen kreeg.
Ik heb vanmorgen die hopeloos trage HP Tablet21 maar weer in gebruik genomen mét de NESDR dongle en de dipoolantenne. Welle.io heeft ook een Android versie. Op deze HP duurt het even eer die app werkt maar eens gestart, kijk zelf maar:

[image]

Dit zegt genoeg, denk ik maar ik doe er nog een schepje bovenop. Ik woon net ten zuiden van Antwerpen, ik heb nog geen enkele DAB+ radio gezien die dit in onze contreien binnen kan halen:

[image]

[image]

Het is opvallend dat het besturingssysteem zo'n belangrijke invloed heeft op de prestaties van een sdr dongle. Alle officiële en lokale zenders komen hier feilloos binnen maar ook zenders die op een flinke afstand ten zuiden, noorden en oosten van mij liggen.

Dit is een station uit Gent, al gauw 50km van mij verwijderd:

[image]

Zelfs met een verouderde versie van Android (4.4.2) werkt de dongle een heel pak beter dan met Windows. Zelfs Radio10, met z'n oeverloze reclame, komt feilloos door.

De HP Slate 21 mag dan hopeloos uit de tijd zijn, Google Play Services werkt niet meer omdat het systeem niet kan updaten, voor DAB+ ontvangst is dit een weergaloos toestel! Bovendien wordt hier mee aangetoond dat de zelfbouw antenne geweldig presteert.
Groeten, Patrick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum