Philips L4X25T (Henriette) bandschakelaar (Toestel of techniek)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 07-08-2023, 15:21 (264 dagen geleden)

Hoe maak je de bandschakelaars van een Philips Henriette open? Of kun je ze schoonmaken zonder openen?

Ik heb hier een type L4X25T, met de bekende bandschakelaar op HF print met bowdenkabeltjes. Dezelfde constructie zit in andere L4X toestellen zoals de L4X90T, L4X00T, L4X20T, etc.

[image]

De HF print is met een nogal drabbige zooi bedekt. Mogelijk uitgelopen chemicaliën of reinigingsvocht. Op dit forum lees ik diverse aansporingen om de bandschakelaars te reinigen. Ik heb geluid op KG2 maar de andere banden niet, dus bandschakelaars reinigen lijkt me een zinvol idee. Maar hoe kom ik er in?

Ik heb van een schakelsectie (tweede van rechts) het veertje losgehaald, je kunt de strip dan naar beneden duwen en er wordt een schroefje zichtbaar wat ik niet los krijg. Kan de schakelaar open en de schakelstrip eruit? Dan kan ik denk ik goed bij de contacten. Of kan ik de schakelaar schoonspuiten terwijl hij dicht is? Dat lijkt me een heel gepriegel. Moet je de hele schakelaar soms lossolderen van onderen?

Ik heb het chassis eruit gehaald met het HF deel en MF/LF deel aan elkaar. De docu van de L4X90T suggereert dat je de HF plaat ook los kunt halen, hebben jullie dat wel eens gedaan? Lijkt me ook een heel gesoldeer.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum