Schneider(Philips)TS2000 met Philips 22GC060 (Algemeen)

door Forumbeheer @, Delft / Haarlem, 16-01-2024, 20:02 (103 dagen geleden) @ SchneiderPhilips1974
Gewijzigd door Forumbeheer, 16-01-2024, 20:04

dank voor jouw toevoeging. Erg leuk deze info!

Deze zin snap ik alleen niet helemaal geloof ik.
"Die gebruikten weliswaar soms componenten (zoals deze platenspeler) van Philips maar zijn nooit zelf (Philips) geweest. Dat was het Franse Schneider."

Je bedoelt dat Schneider en Philips 2 verschillende bedrijven waren en dat het Duitse Schneider dus alleen inbouw platenspelers opkocht van verschillende merken (zoals dus Philips) om in te bouwen in hun systemen?

Dat klopt. Scheider maakte zelf wel elektronica en kasten, maar geen platenspelers. Die moesten ze dus ergens kopen. Er is vaak verwarring over deze merken omdat Philips vanaf de jaren '70 wel eigenaar was van het Franse Schneider, maar dat had dan weer geen banden met het Duitse Schneider.

Mijn broer heeft overigens dezelfde kast maar met een andere Philips platenspeler erin.
Het behoeft verder geen toelichting dat de mijne mooier en beter is ;-)

;-)

Het kan dat Schneider verschillend geprijsde modellen had afhankelijk van de mogelijkheden van de platenspeler, het kan ook dat ze simpelweg inkochten wat er op dat moment beschikbaar was. Voor Philips was het geen heel grote klant. In Duitsland kochten veel meubelbouwers en kleine fabrikanten losse platenspelers bij Philips, Dual, etc. Ik denk met honderden of duizenden tegelijk, geen tienduizenden. Dat was alles bij elkaar opgeteld nog een aardige markt voor Philips.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum