Ontstoorfilter in PM5134 functiongenerator (Toestel of techniek)

door M. van Dijk @, Moergestel, 11-05-2024, 14:53 (160 dagen geleden) @ paulvo

Dag Paul,

Tijdens het opruimen van mijn werkruimte ben ik volgensmij toevallig een identieke filter tegengekomen. Deze heeft rode epoxy als eindkapjes, wellicht een iets nieuwer model? Kwam toen ook uit een PM serie generator van Philips. Het is natuurlijk wel een risico om een vergelijkbare in te bouwen maar je hoeft in ieder geval niks te modificeren. Ik weet niet precies hoeveel leven er nog inzit maar je kunt het altijd proberen.

Ik hoop dat je er niet teveel schoonmaakwerk eraan overgehouden hebt ;-). In het verleden heb ik weleens de nasleep van een ge-explodeerde Schaffner netfilter mogen oplossen in een HP 54501a, van dat type netfilters was al goed bekend dat ze preventief vervangen moesten worden na een jaar of 30, alle adviezen genegeerd, zelf heb die bevinding ook mogen bevestigen...

Je mag hem zo hebben als je wilt en er nog iets mee kunt, ik ben in het verleden ooit een flinke lot identieke netfilters ingekocht die ik gebruik voor mijn persoonlijke projecten dus deze heb ik niet meer nodig. Dan kun je hem volgende week ergens nog inbouwen... Stuur me een berichtje via de mail als je geïnteresseerd bent :-).

[image]

Groeten,
Mareijn


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum