schema's (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 25-09-2024, 16:08 (2 dagen geleden) @ soundman2
Gewijzigd door soundman2, 25-09-2024, 16:18

Als ik het schema bekijk, dan is er wat werk te doen om de stuurtrap minus aan massa te leggen. De OC44 en OC74 en OC75 transistoren zou je kunnen vervangen door AC127. Voor de OC26 is niet direct een vervanger, maar daar zou je een Si tor in kunnen zetten.
De elco's in de voortrappen moeten van polariteit wisselen. De bias van de eindtrap driver moet worden aangepast. Mogelijk is een BC141, toch wat aan de krappe kant. De OC26 heeft een max collectorstroom va ca 3,5A..
In mijn zelfgebouwde Geloso's zitten weliswaar Si transistoren en heeft de versterker wel de minus aan de massa. Evenwel heb ik voor de muziekingang toch een kleine audiotrafo ingebouwd. Het lost per direct alle problemen, die met aardlussen en polariteit kunnen ontstaan op. Ik gaf reeds een voorzetje met de ground separator. Die gebruik je normaal extern. In de groundloop separator zitten twee kleine trafo's mooi op een printje. Haal er een af en de ander kun je monteren met het stuk print dat daar nog aan zit. De kast van de versterkeris al vrij van aarde. Voor de microfoon is het de bedoeling van Geloso, dat je een dynamisch exemplaar gebruikt, waarvan beide aders vrij van aarde naar buiten worden gevoerd, ook vrij van het microfoonhuis als het een metalen uitvoering betreft. De afscherming van de microfoonkabel en eventueel het huis, ligt via een condensator aan de massa en kan dus geen sluiting veroorzaken met bijvoorbeeld het chassis van de auto.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum