Kenwood (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 07-03-2012, 07:45 (4441 dagen geleden) @ Mohawk

Mooi ding niet? Vindt het eigenlijk zonde om hem bij het schroot te zetten, vandaar mijn schreeuw om bijstand......
Ik moet nog de moed opbrengen om te gaan spitten, en dat moet wel want je kunt bijna nergens bij komen.
Bij aanschakelen hoor ik na een paar seconden een klik, dus één relais werkt!
Ik hoor op dat moment echter géén plop(je) uit de speakers, nog enige ruis of brom.
Op hoofdtelefoon werkt zoals gezegd alles, maar wel heel zachtjes. Dus alle ingangen én de tuner. Alle lampjes functioneren bij de diverse knoppen.
't Lijkt mij dus ergens in de PA's te zitten, maar, ik vindt het wel gek dat dan alle uitgangen het niet doen (7.1 systeem).
Zou je toch aan een voedingsprobleem denken. Waarom hebben ze ook geen meetpunten op de printen gemaakt!
De handleiding is bijna niet uit te komen, heb er nog draaiende ogen en vibrerende hersencellen van. Wat, ik droom er zelfs van.....
Echt geen "plug and play".
(Zucht :-| )
Er zit dus niks anders op dan me in 't weekeinde maar moed in te gaan drinken.
M.v.g.
Wim

Het relais wat even later klikt is waarschijnlijk het luidsprekerrelais. Dat zorgt ervoor dat de luidsprekers pas aangesloten worden als de eindtrap stabiel is en de uitgangsspanning nul volt is (hoogstens enkele mV).
Dat kan er op duiden dat de eindversterkers OK zijn, of juist helemaal niets doen. Door het relais hoor je geen klik en als de versterker fout is en er komt gelijkspanning op de uitgang zal het onmiddelijk de luidsprekers afschakelen.
Als er een "direct in " aansluiting op de versterker zit, kun je wellicht de eindtrappen apart testen, zonder wat los te maken. Soms kun je voor en eindversterker scheiden met twee brugjes aan de achterkant. Daar kun je een generator of desnoods een cd-speler op aansluiten. Je zit dan rechtstreeks op de eindversterker en je kunt op die manier eenvoudig vaststellen of die het nog doet.
Ga niet meteen allerlei onderdelen vervangen, dat leidt meestal tot niet. Ook het geliefde vervangen van alle elco's is meestal een nutteloze bezigheid.
Een scope of signaltracer zijn de aangewezen toestellen, om te meten waar het signaal ophoudt.Een schema lijkt me onontbeerlijk.

Soundman2


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum