Philips 22 RH 651 - Afstemtrommel zit vast... (Toestel of techniek)

door Klingsor, 18-03-2012, 00:55 (4430 dagen geleden)

Vandaag een Philips 22 RH 651 tuner op de kop weten tikken voor geen geld.
Esthetische staat is nagenoeg perfect, alleen de afstemnaald deed het op het eerste zicht niet, hoewel ik wel voelde dat de snaar niet gebroken was...

Alle vijf de lampjes zijn stuk (op eentje na dan toch) en zullen gauw vervangen worden - inmiddels weet ik wat en hoe. Hier geen probleem.

1)
De afstemsnaar ligt er nog mooi gespannen op en draait wel normaal, denk ik, maar waar die overgaat (via een plastic trommel) op de afstemcondensator lijkt het fout te gaan.
Die witte trommel lijkt honkvast te zitten. Als ik er een grijptang bijhaal, kan ik hem wel wat heen en weer bewegen en dan gaat de koord ook mooi mee, maar dat vraagt vrij veel kracht.

Hoe krijg ik die trommel weer los? Is het gehard vet in de afstemeenheid, dus toch alles losmaken? Of moet ik hem gewoon een paar keer over en weer bewegen? Vijsjes vaster zetten? Of nog anders?

2)
Nog een klein vraagje.
Is het normaal dat de 'Manual' knop anders beweegt dan die andere zwarte schakelknoppen, of is dat niet zo en wil dat zeggen dat er een veertje of asje gebroken is? Hij lijkt het wel te doen, zij het wat 'losser' dan de andere knoppen...

Graag jullie tips, want hier kom ik niet meteen uit, ondanks al wat opzoekwerk hier en elders...


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum