oude reela transistor radio (Algemeen)

door Paul van der Mast @, Ulvenhout, 21-05-2013, 09:49 (3994 dagen geleden) @ tristan aleksanderek
Gewijzigd door Paul van der Mast, 21-05-2013, 09:53

Hallo Tristan,

Op de tweede en derde foto (die naast elkaar op het scherm komen) meen ik de schuivende schakelpunten te zien die in beweging komen als je de betreffende toetsen indrukt. Daar zou je bij moeten zien te komen met het slangetje dat aan een spuitbus zit. Zelf gebruik ik daar altijd CRC Contact Cleaner voor, kost helaas wel 15 euro in e elektronicazaak. Als het je lukt de radio in een stand te zetten zodat overbodige druppels NIET op andere onderdelen kunnen vallen na het inspuiten zou je daarmee de contacten moeten kunnen optimaliseren (flink laten bewegen!).
Verder blijkt uit alles dat deze radio een stukje draad nodig heeft als antenne, dus dat moet je er aan de zijkant insteken. Daar hoort een auto-antenneplug in, die op beurzen nog wel te vinden zijn. Ik heb er ook nog wel een (dat wordt wel zoeken). Ook heb ik enkele foto's gevonden van varianten van deze radio waar de originele batterijhouder WEL nog in zit. Het blijkt dus dat hier twee platte batterijen van 4 1/2 volt in horen, maar zoals het nu is werkt het ook prima. Natuurlijk is zo'n 9-volt-blokje eerder leeg. Wil je per se naar de originele toestand dan moet je een platte koppeling vinden waar twee platte batterijen naast elkaar ingestoken kunnen worden. Die heb ik ergens (wordt al weer zoeken).
Al met al doet deze radio het nog goed met een draadje. Ik weet alleen niet wat er gebeurt als je de toets naast MG en LG indruk waar Cadre bij staat. Misschien is dat voor als de radio in een auto wordt gebruikt. Ook die toetsen moeten goed werken. Overigens neem ik aan dat je weet dat deze radio geen FM heeft, dus de gebruikelijke zenders waar iedereen dagelijks naar luistert, zitten er niet op.Ik hoor wel wat je met mijn advies kunt. Als je je gewone mailadres geeft kan ik wel foto's sturen van hoe een originele batterijhouder er uit zien.
Groeten,

Paul


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum