Eprom wisser (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 26-04-2010, 08:18 (5117 dagen geleden) @ kris

Patrick,
wat Henk bedoelt is dat UV C lampen heel gevaarlijk zijn om mee te experimenteren.
Als je bvb een ballast maakt en de lamp test zie je de lamp niet branden, terwijl ze toch bakken UVC uitstraalt. UVC tast op enkele seconden je hoornvliezen aan, met pijnlijke oogbrandwonden tot gevolg. (kan je ook hebben na lassen zonder bril)
Dit heeft niets vandoen met het wissen van een eprom met een bestaande epromwisser. Die zijn veilig vanwege de deurschakelaar. Daarom zoekt Henk een bestaande wisser.

groeten

Kris

Dat is inderdaad de diepere achtergrond van mijn relaas.
Het feit dat er in het verleden dingen gedaan werden, die achteraf bezien erg onveilig of schadelijk voor de gezondheid waren, is natuurlijk geen vrijbrief om er dan maar mee door te gaan.
Het aangehaalde solderen is in principe ook niet goed voor de gezondheid. Niet voor niets horen er tegenwoordig op werkplekken waar veelvuldig gesoldeerd wordt, voorzieningen te zijn om de soldeerdampen af te voeren. Bij soldeermachines horen voorzieningen om de afgezogen dampen te reinigen.
Het principe "wat niet weet wat niet deert" kan voor de gezondheid fors verkeerd uitpakken.
Ik wil helemaal geen belerend vingertje opsteken, maar net als vele zaken in tips en trucs is dit ook iets waarvan je maar beter op de hoogte kunt zijn. Of je er wat mee doet is een persoonlijk verhaal.

Henk Roovers


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum