L3X32T FM nauwkeurigheid (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 10-05-2010, 14:57 (5103 dagen geleden) @ kris
Gewijzigd door soundman2, 10-05-2010, 15:02

Het valt me op dat bij dit model de schaal nooit klopt; een zender die op 95Mhz zit moet je gaan zoeken in de buurt van 99Mhz op de schaal. Vorige week las ik dat de Nederlands politieband net onder de FM zat, en nogal wat radio's hiervoor verstemd werden, maar toch niet allemaal (Ik heb er wel een stuk of 10 gecontroleerd)
Zou het kunnen dat ze zo getrimd zijn in de fabriek om de hoogst mogelijke gevoeligheid te halen? (wat dat zijn ze wel) of zijn ze gewoon collectief verlopen, met behoud van gevoeligheid? Maw wie had een L3X32T toen hij en die radio nog jong waren en herinnert zich nog iets van de nauwkeurigheid van de FM schaalaanduiding.

groeten

Kris

De radio hoort op maximum output afgeregeld te worden bij C-max op 86,5MHz en bij C-min op 105 MHz. C-max is helemaal ingedraaid, dus max capaciteit.
E.e.a. staat in de servicedoc. De radio is dus verlopen. Kan Het HF deel en/ of de MF zijn.
Beide kun je controleren met een meetzender. Is je meetzender wel OK? Geeft die bij de aangegeven instelling, de juiste frequentie af, omdat je zegt dat alle radio's last van hebben van de "verlopen"afstemming.

Henk Roovers


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum