'rare' onderdelen in voedingsgedeelte radio. (Algemeen)

door Patrick Meersman, 22-05-2010, 19:36 (5091 dagen geleden) @ Hugo Sneyers

Hallo Patrick ... bedankt voor de toelichting, in het bovenstaande schema van je is het vrij duidelijk waarom de emitterweerstand opgesplitst is, immers als de C over de volledige emitterweerstand zou hangen kon je geen terugkoppeling realiseren.

Nee hoor, dat klopt niet wat je zegt.

Kijk, schema lezen is bijna een vak apart. Omdat sommige elektronische schema's zo ingewikkeld ineen zitten, zien velen de bomen door het bos niet meer en laten zich dan makkelijk "vangen". In jouw geval omdat er "Negative Feedback Path" bij stond. Je volgt de lijntjes die getekend staan, en voila, je gaat de mist in. Men had voor die R1 en R2 ook een enkele weerstand kunnen nemen en nog perfect feedback kunnen hebben met de aangegeven componenten.

Hieronder plaats ik dan maar een eenvoudiger voorbeeld, wat voor iedereen die schema's leert lezen duidelijk zou moeten zijn.

[image]

Zoals duidelijk te zien, is hier de emitterweerstand van de driver gesplitst in 120E en 22K, en enkel die laatste is ontkoppeld. De reden waarom heb ik al eens eerder uitgelegd.

Met vriendelijke groet,
Patrick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum