ACER monitor AL1716 (Toestel of techniek)

door petrus bitbyter @, Rotterdam, 28-02-2011, 00:09 (4820 dagen geleden) @ hdegreeuw

Het schema is waarschijnlijk iets anders omdat de spanningsregelaars van een ander type zijn. Dit kan heel goed de 1V op de pinnen 1 verklaren.

Dat op pin 3 van één van de regelaars 4,5V staat in plaats van 5V (U702 op de PDF) laat zich verklaren door de diode(s) die tussen deze pin en de 5V van de voeding zitten. Gezien de tekst die er bij staat, is er daar al eens iets aan veranderd. De uitgangsspanning van 3,3V is echter goed dus daar zit waarschijnlijk geen probleem.

Bij de andere regelaar deugt de uitgangsspanning niet. Dat kan betekenen dat de regelaar defect is maar ook dat de belasting van de 3,3V te zwaar is. Dikwijls is het laatste de oorzaak van het eerste dus als de je de regelaar vervangt, kan die zo maar weer kapot gaan.

In dit geval heb je de hele print vervangen en is de regelaar op die print in elk geval niet direct uitgestapt. Nu je toch twee monitors hebt, zou voor beide de stroom kunnen meten die de regelaar moet leveren. Als de het verschil niet te groot is, is waarschijnlijk alleen de regelaar stuk. Een wat grovere test kun de met de (natte) vinger doen. Als de regelaar in het ene geval veel heter wordt dan in het andere, kon er wel eens een echt problem zijn.

(Wat je hoop ik al gedaan hebt, is de soldeerverbindingen nalopen. In elk geval die in de buurt van de verdachte regelaar. Een grote fout zoms soms in een klein gaatje.)

petrus bitbyter


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum