Wat is er toch aan de hand met dit forum? (Computertechniek)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 27-04-2011, 17:00 (4751 dagen geleden) @ Forumbeheer
Gewijzigd door Ed van der Weele †, 27-04-2011, 17:51

Gisteravond gebeurde het dus op het tijdstip dat ik die twee berichten postte, 19:17 en 19:33. Maar het komt vaker voor. Ook nu, rond 18:30, duurde het meer dan 10 seconden om van het ene naar het andere bericht te switchen.

Met het merk browser of besturingssysteem zoals werd geopperd heeft het niet te maken, want dan zouden dezelfde problemen zich voordoen bij andere forums. Met NFOR en CO ondervind ik die problemen nooit, terwijl Paul daar zelf wél over klaagt.

Misschien is de oorzaak van de trage verbindingen wel gelegen in het feit dat de servers van NFOR en CO in Nederland staan en de server van het Transistorforum in Denemarken (dat ben ik intussen even nagegaan). Als op enig tijdstip van de dag de verbinding naar of in Denemarken fors is bezet, zal het langer duren voordat een bericht is overgehaald.

Ik heb nog wat in de database-settings aangepast wat de trage response op kan lossen.

Hm, dat lijkt mij wat prematuur. Zelf zou ik eerst hebben geprobeerd het verschijnsel te reproduceren of af te wachten, dan de oorzaak op te sporen, alvorens modificaties aan te brengen. Maar gelukkig ben ik geen forum- of websitebeheerder. En van klachten van netwerkgebruikers heb ik na mijn pensionering al helemaal geen last meer :-)

Bij aanhoudende klachten graag een melding, liefst met een tijdstip erbij.

Bij deze. Als ik meer informatie tegenkom laat ik het hier wel weten.

EDIT:
En voor alle volledigheid: Besturingsysteem Windows XP Professional, webbrowser Firefox 4.0, internetprovider XS4ALL, ADSL 434kB/sec download / 98kB/sec upload.

P.S. Het is nu 19:50 uur. En wéér duurt het erg lang voordat de verbinding tot stand is gekomen


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum