Nog meer acadabra (Computertechniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 05-01-2022, 13:05 (842 dagen geleden) @ soundman2
Gewijzigd door Maarten Bakker, 05-01-2022, 13:07

Een schone install kan en volgens mij heb ik de bootstick voor W10 nog liggen, maar dan ben je er nog niet, de pc moet ik dan ook nog een beetje handig inrichten, de back-up terugzetten etc.
Wat ik niet snap, is dat windows ergens tegenaan loopt, waardoor ze niet kunnen updaten, een code afgeven wat er aan de hand is en dat je vervolgens het bos in gestuurd wordt om zelf maar uit te zoeken wat er dan wel mis gaat.
De helpfunctie van windows heeft mij nog maar zeer zelden op het goede pad gezet.

Extreem onbehulpzame foutmeldingen is een structureel probleem van Windows in het algemeen. De manier waarop Windows update onder de kap werkt is óók een structureel probleem, alleen hebben ze dat "opgelost" door losse updates in grotere pakketten te stoppen en servicepacks te hernoemen in upgrades en wat vaker op te sturen, zodat je in elk geval geen uren of dagen onder hoog processorgebruik hoeft te wachten tot het updaten mislukt is.

Een mogelijke manier om dit probleem te omzeilen is 21H2 met de hand te downloaden en uit te voeren in plaats van via Windows Update. Als dat ueberhaupt nog kan. Dat was bij oudere windowsversies soms een oplossing.

Een andere tip is om de logboeken door te worstelen. Soms staat daar bij een foutmelding welk bestand niet gelezen kon worden, of iets van dien aard.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum