Laptop kan niet meer updaten (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 05-01-2022, 17:01 (834 dagen geleden) @ Ben
Gewijzigd door soundman2, 05-01-2022, 17:05

Beste Ben,
hier draaien een aantal pc's op een netwerk, inclusief een back-up disk en een paar netwerkprinters. Omdat ik geen IT opleiding heb, heb ik veel moeten uitzoeken, maar alles werkt naar behoren. Als je computers hebt sinds ca 1984 heb je wel van alles meegemaakt, zoals crashes, het installeren van meerdere harddisks etc. Tot nu toe heb ik alle problemen zelf opgelost.
Er is nu een probleem, waarvan ik de oorzaak niet ken. Het heeft altijd goed gewerkt.
MS maakt ook herstelpunten aan, maar voor de datum waar het kennelijk fout ging staat nu net geen herstelpunt. Als ik nu weet hoe de fout is op te lossen, dan weet ik dat ook voor de volgende keer.
Ik kan best een nieuwe installatie starten, dat is het probleem niet, maar ik wil vooral weten waardoor het fenomeen optreed. De laptop is niet de nieuwste, misschien ligt het daar wel aan. Dan zou alle herinstallatie moeite voor niets zijn.
Het kan ook zijn dat het na de update, die wel goed is gelukt fout ging, dat zag ik pas in de historie. Evenwel kan ik niet zover terug herstellen om te zien of het dan wel werkt.
Overigens ben ik niet de enige die klaagt over MS en over de gebruiksvriendelijkheid.
Type voor de aardigheid een achter het loepje "systeemherstel starten".
Je wordt met Bing overal naar toe gestuurd op het www, maar systeemherstel wordt niet gestart, wel kun je lezen wat je al weet.
Ook via het tandwieltje kun je alle items aanklikken zonder rechtstreeks daar naar toe te gaan. Dan noem ik maar een ding over gebruiksvriendelijkheid.
Veel programma's van MS gebruik ik niet eens.
MS is al weer bezig met de tigste browser, ik gebruik al jarenlang Firefox. Geen poespas, gewoon een goede browser.
Als filemanager gebruik ik al sinds de jaren 80 Norton Commander, al heet dat nu Wincommander of zoiets. Twee panels naast elkaar en alle file werkzaamheden kun je er mee, geen poespas met mooie plaatjes en weet ik veel.
MS is wel het meest verbreide systeem, voor de massa, maar er zijn ook hele hordes die kiezen voor oa Linux.
Ik ben geen volslagen computeranalfabeet, maar ook geen expert en hoop dan op een forum wat te weten te komen.
Als het over elektronica gaat geef ik ook genoeg tips en die zijn meestal succesvol.
Ik vind het daarom jammer dat je vind dat ik een zeurpiet ben, althans zo komt het op mij over.
Omdat dit nergens meer over gaat, was dit de laatste bijdrage van mij in jouw richting. Uiteindelijk wordt dit probleem(pje) echt wel opgelost.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum