Voeding (Toestel of techniek)

door kris ⌂ @, Gent, België, 22-08-2011, 19:52 (4659 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Maarten,

dit verbaasd me een beetje van jou. :-) C'mossen worden toch al bijna 30 jaar gelverd op een antistatische foam, in en aluminiumfolie, met kortgesloten pinnen of in een antistatisch zakje. Vanaf eind jaren 80 leverde philips service ook de klassieke hafgeleidercomponenten (vooral de kleinsignaaltransistoren) in zo een verpakking. Ook zij kunnen hierdoor beschadigd geraken. Maar van in het "bakje te liggen" raken ze meestal niet beschadigd, het is hetgeen erbuiten gebeurd. Antistatische mat en dergelijke maatregelen zijn een aanrader. Ben je niet ESD ok, dan merk je dat gauw: Veel van je herstellingen komen snel terug met andere problemen in de buurt van je eerste herstelling.

Overigens is de 2SJ132 in mijn geval zeker niet door dit fenomeen beschadigd,hij functioneerde zo een zeven jaar heel normaal. De aanleiding was een hele kleine achteruitgang van een droge elco (niet uitgedroogd, ze zijn al droog van nature)
deze hebben een hele kleine verlieshoek (D is normaal kleiner dan 0,01) D was opgelopen tot 0,1,wat nog steeds heel goed is, maar niet in die toepassing.

@HM Threshold was hier niet het probleem, gate stuurspanning +- 9v.
Het was ook geen "goedkope brol", het betrof de voeding uit een studiokamera.

groeten

Kris


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum