huawei p30 pro (Computertechniek)

door ffeilers @, Breda, 13-03-2023, 14:20 (14 dagen geleden) @ soundman2

Dat kan heel goed waar zijn, maar tot voor kort werkten uitstekende Amerikaanse tv toestellen ook niet goed in Europa, vanwege een afwijkend raster en lijnensysteem en ook nog een andere geluids MF.
Iets kopen in het buitenland kan altijd wat tricky zijn. Nog steeds maken fabrikanten landspecifieke uitvoeringen van hun producten, al was het alleen al vanwege een andere neststeker.
In de beginjaren van de TV in Nederland, waren er zelfs verschillen tussen de TV toestellen voor Noord en Zuid Nederland. Boven de rivieren kocht je prima toestellen die er eender uit zagen als die in Brabant en Limburg.
Evenwel hadden de zuiderlingen zgn universele toestellen die vier verschillende TV- normen konden ontvangen. Nu krijg je de software wellicht niet op orde, vroeger was een printje bijbouwen ook niet aan de orde, het werd nooit een echte meernormen ontvanger.

Hoi Henk,
Ik ben inmiddels in het bezig van een google pixel 7 pro en niet "afhankelijk" van de p30.
De huawei p30 pro is echter in mijn ogen geenszins een afgeschreven toestel.
De hardware van de p30 pro is in china uitgevoerd met : model VOG-A10
De hardware van de p30 pro is in Nederland/Europa uitgevoerd met: model VOG-L29

simpel gezegd zou je zeggen ik download de software VOG-L29 en plaats dit in de telefoon.
In deze p30 pro zit een nano kaart 64gb waar je een map DLOD plaats met daarin de benodigde bestanden. Via een bel actie: *#*#2846579#*#* krijg je een menu voorgeschoteld om de update actie te starten. Helaas de melding: update failed

Als je de p30 pro "zelf" (OTA) zijn update laat zoeken en laat installeen dan krijg ik dus het Harmony os2 systeem van Huawei, wat eigenlijk niet geschikt is voor Europa. Onder andere specifieke google apps werken dan niet.
Kortom ik heb nu de situatie dat ik de pro terug heb gezet naar EMUI 11.00 (een android clone ) waarop ik echter ook bijvoorbeeld niet de playstore e.d. kan zetten

Het is redelijk ingewikkeld, geen noodzaak, maar ...... het zou toch moeten kunnen.

bedankt voor je interesse Henk !


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum