diskette station (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 09-05-2023, 01:32 (345 dagen geleden) @ ffeilers
Gewijzigd door Maarten Bakker, 09-05-2023, 01:36

Het punt is denk ik dat AI chats relatief onbetrouwbaar zijn. Een beetje zoals Wikipedia maar dan zonder duidelijk foutcorrectiemechanisme voor verifieerbare fouten.

Als je iets opzoekt omdat je het niet wist, kun je ook niet controleren of het antwoord klopt of aan de AI vragen hoe zeker hij van zijn zaak is, wat het systeem tamelijk waardeloos maakt voor kennisvragen.

Zoiets zou ik liever opzoeken op Wikipedia (waar lezers in principe fouten corrigeren) of op een site over Amiga's. Daar kunnen ook fouten op staan, maar als een paar bronnen hetzelfde zeggen of als wikipedia inclusief citaties is dan mag je er meestal wel op vertrouwen.

Ik geef alvast preventief aan wat mijn redenatie achter mijn antwoord is, dat zal een AI nooit doen:

Ervan uitgaande dat de AI gelijk heeft en de floppydrive er standaard uitziet, zou een 1,44MB drive waarschijnlijk werken. Dat concludeer ik naast het uiterlijk van de drive, uit de vermelding van HD en 1760KB. De ongeformatteerde capaciteit van HD diskettestations wordt ook wel als 2MB aangeduid en hoeveel minder je er precies op kwijt kunt hangt van de formattering en het bestandssysteem af.

Als het niet klopt en hij slechts 800KB ondersteunt, dan gaat het niet om HD maar om DD diskettestations. Ook daar vermoed ik dat een standaard PC exemplaar gewoon zal werken, maar 720KB drives waren in de PC tijd ook al wat zeldzamer.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum