diskette station (Gezocht)

door ffeilers @, Breda, 10-05-2023, 09:18 (435 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Of een drive 720KB of 880KB op een DD (double density) diskette kwijt kan, hangt van de formattering af. Het zou dus om dezelfde drive gaan. Diskettes werden door de fabrikanten soms ook als 1MB ongeformatteerd of 2MB ongeformatteerd geadverteerd in plaats van 720KB of 1,44MB.

Vooropgesteld dat ze geen rare truukjes met de draaisnelheid uithalen zoals bij de Mac of de aansturing net niet helemaal hetzelfde is zoals bij MSX zou een 720KB PC-drive dus een goede kans maken.

Op de foto die je plaatste zie geen aanwijzingen voor rare truukjes, maar zekerheid kan ik zoals gezegd helaas ook niet bieden.

Je kunt verder niet aan de aansluitingen zien of een drive voor DD (720K) of HD (1,44MB) is; de PC drives van 1,44MB die je aangeboden zijn, zullen fysiek passen alleen zal het met de aansturing wel misgaan als de drivers/bios van je Amiga alleen ingericht zijn voor DD stations/diskettes. Opzich een interessant experiment; misschien kan je geen op een andere Amiga beschreven diskettes lezen, maar wel diskettes die je er zelf mee beschrijft.

dank voor je info Maarten, als ik de drives bezit ga ik het uitproberen, mvg FRans


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum