Hoe werkt het, HP business inkjet 1100DTN (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 09-11-2023, 11:28 (252 dagen geleden) @ Maurice
Gewijzigd door soundman2, 09-11-2023, 12:03

Mijn redenering is altijd,

Wat is er stuk, kan ik dat repareren of niet, zo niet dan pas weggooien.
Bedoel ik wil weten wat er stuk is.
Is dat wel of niet in de mogelijkheden dat te repareren.
Ik weet dan in ieder geval wat er stuk is.

En zie hier bij wat meer onderzoek kom je ineens meer te weten over die printkoppen.
Had me ook nooit zo verdiept in die dingen.
Wist wel beetje globaal.

Klopt, ik wist ook alleen dat er twee verschillende methodes waren om de inkt ui de spuitmondjes te krijgen, weer wat geleerd.
Zoals ik al schreef, lijkt dat systeem, welk van de twee dan ook gehanteerd wordt, goed te werken, omdat de afdrukken prima zijn voor een korte tijd.
Ik moet dus uitvogelen hoe de printkop zijn inkt uit de cartridge haalt en wanneer. De kop zal dus op een of andere manier daarmee contact moeten maken. Aanzuigen zou kunnen door na aansluiting de kop te activeren en door inkt in de "spitbak" te spuiten, een vacuum creƫren om inkt uit de cartridge te zuigen. Er wordt dan letterlijk wel inkt verspild bij iedere kopvulling. Bovendien is, voor zover ik elders gelezen heb, een luchtbel in de kop een verstorende factor. Hoe dat allemaal in deze printer werkt weet ik nu nog niet.
Veel lezers zullen me een zeurpiet vinden en adviseren maar gauw een nieuwe printer te kopen.
Dat is nou juist wat we niet meer willen in deze wegwerpwereld. Een foutje en het wordt weggeknikkerd, ook al omdat de handel liever nieuw verkoopt en een specialist die het zou kunnen repareren onbetaalbaar is.
Het monteren van een onderdeeltje van een paar euro kan dan wel honderden euro's kosten.
Ik schreef het ergens al eerder:
Mijn eega heeft een stoomstrijkijzer wat niet meer stoomde en maakte aanstalten om maar een nieuw te kopen. Zo te horen werkte het mechaniek uitstekend. Na enig onderzoek bleek een rubber o-ringetje verdroogd te zijn waardoor de aansluiting van de afneembare watertank niet meer afsloot. Een rubber ringetje van tien cent en het apparaat werkt weer perfect. Ga met zo'n ding maar eens naar de winkel. Het eerste wat ze vragen of zeggen, "hoe oud is het?" alsof de leeftijd altijd bepalend is om een apparaat even te bekijken.......en te beslissen dat herstel duurder is als nieuw.
Ik weet het, met handel kun je in kortere tijd meer verdienen als met repareren. IK ben natuurlijk hopeloos ouderwets opgevoed. Een nieuw ijzer is weer beter, want dat heeft bovendien een schermpje en kun je vele strijkmodes programmeren. De meeste gebruikers zetten het ding gewoon aan en gaan strijken.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum