De ene voeding is de andere niet, tv-tje OK (Toestel of techniek)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 29-12-2023, 11:07 (127 dagen geleden)

Beste forumleden,

Laatst op de beurs voor 5 Euro dit kleine kleuren tv-tje meegenomen waarbij geen voedings adapter zat maar ik heb er nog zat slingeren met belangrijk: A de juiste voltage 12Volt DC B stekker de juiste polariteit in dit geval centrumbusje de + en C niet minder belangrijk voldoende stroom kunnen leveren en daar had ik er een paar van.

Bij aansluiten kreeg ik bij 2 stuks het onderstaande beeld dus werd tv-tje verdacht. Open maken en capjes controleren, meest uit gesoldeerd want mijn PEAK atlas ESR70 geeft anders aan in circuit/Leaky. Vooral eerst die 2 dikke C's bij ingang voeding maar die bleken goed en verder de ene na de andere C werd door de atlas OK bevonden. Ook 2 torren in het rastercircuit in orde. Raster toch wel mooie zaagtand op scope, dus ook dat niet:fir

Ook geen verlopen weerstanden of onderbroken zoals bij een ORION tv-tje die geen kleur gaf eerder.

Ieder keer weer de hele handel lostrekken, beeldbuis ontladen. Je staat er van te kijken wat een vonk je nog krijgt bij ontladen van de beeldbuis als die uit staat, echt een grote condensator die fles maar dat weten we.

Maar goed, hieronder het beeld waarvan de onderste helft niet zichtbaar door sluiter fotocamera in dit geval tablet maar het beeld zat vol met zo'n horizontale balk die je bovenin ziet met complementaire kleuren en vervormd beeld.

Op de scoop heb ik geen rimpel kunnen ontdekken bij deze voedingen.

[image]

Een andere adapter maar pakken die van een CANON scanner is geweest, ook 12Volt etc. en toen het volgende beeld.

[image]

Nou ja, een anderhalve dag bezig geweest met dat tv-tje voor niets maar goed, netjes beeld en per saldo mankeerde hij niets en zo zie je maar dat de ene voeding de andere niet is.

;-)
Hans

--
Hans van Kampen


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum