Administratornaam wijzigen. (Computertechniek)

door henk vdb @, Breda, 21-08-2024, 21:27 (58 dagen geleden) @ soundman2
Gewijzigd door henk vdb, 21-08-2024, 21:56

Henk, ik zou serieus overwegen om W11 van de nieuwe computer te verwijderen en er NIET meer aan te beginnen.

Ik gebruik al een aantal jaar Linux Mint en dat scheelt me veel tijd en frustratie.

De enige w10 laptop die ik nog heb wordt al een paar jaar alleen nog voor VCDS (autodiagnose software waar ik een officiele licensie voor heb) gebruikt. Elke keer als die computer een paar maanden stil gestaan heeft (of zelf al na enkele weken) kost het me veel tijd om alle "gemiste" updates te installeren, ook al omdat er vaak meerdere keren opnieuw opgestart moet worden....pffff. Na elke grotere update zijn instellingen gewijzigd, brakke programma's ongevraagd toegevoegd enz. enz. enz.

Het door jouw genoemde SMB1 probleem had ik (ik denk ongeveer) 2 jaar geleden. W10 wilde mijn NAS (Synology) niet meer benaderen met de vermelding dat SMB1 NIET meer door W10 ondersteund werd. Alleen voor de W10 computer heb ik de Synology moeten updaten, alle andere pc's met verschillende Linux Mint versies hadden er geen probleem mee.

Ben er klaar mee, als W10 afloopt is het geheel exit met microschoft hier. Jammer maar ze hebben het er zelf naar gemaakt, mijn computers hebben te blijven doen wat IK ingesteld heb en zijn MIJN tools. Voor mij is Linux Mint een onmisbare vervanger geworden die het computeren weer leuk gemaakt heeft zonder allerlei aanpassingen na de installatie te moeten doen.

ms zei ooit dat w10 de laatste versie zou zijn. Dat is voor mij uitgekomen qua privé gebruik.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum