Lekkende Batterijen (Algemeen)

door henk vdb @, Breda, 06-09-2024, 16:07 (10 dagen geleden) @ henk vdb
Gewijzigd door henk vdb, 06-09-2024, 17:00

De "speciale" DECT accu's die ik geprobeerd heb waren van Ansmann.

Dat de laders van DECT telefoons low self discharge cellen niet lang mee laten gaan is al lang bekend, anders zou er ook geen markt zijn voor "gespecialiseerde" DECT cellen.

Misschien zijn de huidige "DECT" versies geen low self discharge cellen meer en kunnen ze WEL tegen continu laden. Maar omdat ze tegenwoordig weer hoge capaciteit hebben (800 mAh voor AAA) verwacht ik weinig van de levensduur, als het geen low self discharge types zijn. De capaciteit neemt dan snel af als ze continu geladen worden in een dect telefoon. Met als gevolg dat ze ook niet zo lang praktisch bruikbaar zijn.
Ansmann krijgt van mij geen tweede kans, ik trap er niet nogeens in (voor wat dit specifieke product betreft dan).

Opvallend is ook dat de "speciale DECT" cellen NIET meer op de NKON site staan. Toeval? Of misschien veel klachten over de te korte levensduur...


Je ziet door de bomen het bos niet meer van wat je nu eigenlijk koopt. Labels veranderen steeds maar je wordt er niets wijzer van. Door dat vele veranderen is proberen geen optie omdat je niet weet of de huidige cellen nog hetzelfde zijn als die waar je goede ervaringen mee had.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum