PC start niet neer (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 29-08-2012, 15:15 (4266 dagen geleden)

Mijn A-open PC is er mee gestopt.
De PC werd heel traag, sinds een week.
Ik heb een systeemherstel uitgevoerd. Voordat ik de PC weer opnieuw heb aangezet, heb ik hem ook stofvrij gemaakt. Het is me eerder overkomen dat door slechte koeling van de processor, de pc werd uitgeschakeld.
Voor het schoonmaken heb ik het koelblok van de CPU afgehaald. Dat zit met een stalen klem opde processorvoet geklemd. De poriën zaten redelijk dicht. Nadat ik het blok heb schoongeblazen en terug gemonteerd, start de PC niet meer op. Overigens was de koelpasta tussen de chip en het blok helemaal hard geworden. dat heb ik verwijderd zonder veel kracht te gebruiken en heb er nieuwe koelpasta op gedaan. Het origineel was grijs, ik heb alleen het bekende witte spul.
De voeding start op, de fans gaan draaien, de CD loopwerken voeren een zelftest uit, blijkens de leds die aan gaan, maar dat is het dan. Ook de videokaar geeft geen beeld, ik kan dus helemaal niet zien wat er aan de hand kan zijn. Ik heb het idee dat de PC helemaal niet boot.
Wat kan er zo gruwelijk mis zijn gegaan.
Ik ben jaren in de electronica werkzaanm en ben me ook bewust van de problemen met ESD etc. Evenwel is de rocessor tijdens de schoonmaak niet uit de voet geweest, zelfs de ontgrendeling is niet aangeraakt.
Wat kan ik nog voor test uitvoeren. Geeft de videokaart geen beeld als de uP niet werkt>
Ik heb nog een andere voeding geprobeerd, maar zonder resultaat

De PC is voorzien van een ASUS moederbord A7V8X-NX SE
de uP is een AMD ATHLON AXDA2400DKV3C

Wie heeft er een tip?
Het alternatief voor mij is een andere PC kopen.

Soundman2


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum