433 mhz versterker (Toestel of techniek)

door petrus bitbyter @, Rotterdam, 07-09-2012, 12:02 (4257 dagen geleden) @ robot797

het is een gesloten systeem

het signaal van de kamer word rechtstreeks naar het basistation gestuurt die bij de medewerkers staat

dus er is geen tussen station

wat is volgens jou de beste oplossing

Allereerst zit die 433MHz me niet lekker. Je kunt te gemakkelijk ondersneeuwen door signalen van andere - ook legale - gebruikers.

Een directe radioverbinding van mobiel naar mobiel is (te) gevoelig voor storingen. Je hebt minstens één vast station nodig dat zodanig is opgesteld dat alle mobiele stations hem goed kunnen bereiken. Hierbij is vooral de antenne en de plaatsing daarvan van belang.

Eén bericht kan gemakkelijk verloren gaan. Die druk op de knop moet niet eenmaal één bericht sturen maar dit regelmatig, bijvoorbeeld om de tien seconden doen totdat zeker is dat de boodschap is doorgekomen.

Er bestaan overigens waarschuwingssystemen die de door jouw gewenste functie vervullen. Meestal heeft dan de patiënt/cliënt een mobiele zender in de vorm van een sleutelhanger of zoiets. Als hij op de knop drukt, gaat het signaal naar een vast station in zijn directe omgeving. In zijn kamer of in zijn huis dus. Daarvandaan wordt dan via een bestaand netwerk (telefoon, intercom, internet of dergelijke) contact opgenomen met de centrale post.

petrus bitbyter


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum