SONY V77 problemen. (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 24-04-2021, 19:19 (1096 dagen geleden) @ danny g
Gewijzigd door soundman2, 24-04-2021, 19:31

De nummering van de ic's in het schema is fout!! Zie de datasheet, die is correct
De ic's gaan in stroombeveiliging, en gaan niet stuk. Het mooie is dat er stroom blijft lopen. Dan kun je de sluiting er uit meten met een voltmeter in het mV bereik.
Sluit de minpool van de meter op de uitgang van de stabilisator prik nu met een scherpe naald aan de andere draad van de meter op het spoor dat wegloopt van de stabilisator. Door de weerstand van het spoor zal de spanning steeds een stukje groter worden. Je hebt nu twee situaties.
Op zeker moment verandert de spanning niet meer. Je bent de sluiting voorbij, of een aftakking op het spoor. Volg dan dat spoor en controleer of de spanning weer verandert.
Als de spanning niet meer verandert, ben je de sluiting voorbij.
Deze methode werkt!!!! Ook etsfouten in nieuwe printjes haal je er op die manier feilloos uit.

In plaats van de stabilisator stroom te laten leveren, kun je dat ook met een lab voeding doen in stroom mode. 100mA is meer dan genoeg. Zorg er dan voor, dat op het moment van de sluiting die eventueel verdwijnt, de spanning niet te hoog kan worden.
Het is een manier om sluitingen op te sporen zonder enig spoor door te snijden o.i.d.
Als er druppeltantaaltjes in het toestel zitten, voel er dan eens aan of er niet eentje warm wordt. Die dingen maken nog wel eens een botte sluiting.
Volgorde pos regelaar In-Aarde-Uit.
Negatieve regelaar Aarde-In-Uit.
Mijn eerste databoekje stond dat fout weggeschreven voor de negatieve versie. Dan zoek je je wild waarom het niet werkt en de ic's stuk gaan.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum