Voortgang ESP32 AM/FM zender ontwerp Otto (Algemeen)

door loek @, Exloo (Drenthe), 16-02-2024, 20:46 (72 dagen geleden)
Gewijzigd door loek, 16-02-2024, 20:48

Hallo Forumlezers,

Ik vertel mijn ervaringen op dit forum zodat andere er misschien ook wat aan hebben.
Als eerste een tip waar ik zelf in de fout was gegaan.
Om bepaalde zaken aan te kunnen passen zitten er op de achterkant van de print een aantal soldeer jumpers. Ik was in de veronderstelling dat je al deze jumpers zelf moet doorverbinden.
Maar dat is niet zo ze zijn allemaal standaard doorverbonden en hoe dat zit zie je in het schema.

Heb je een afwijkend OLED display (groter type) dan zijn de GND en VCC omgedraaid. Je moet dan eerst de sporen tussen de betreffende jumpers die er dus standaard zitten eerst door krassen. En dan op de andere soldeer jumpers maken.

Verder heb ik eerder vermeld op dit forum dat het uploaden van de data naar de ESP32 module nogal instabiel ging. Uiteindelijk was het wel gelukt en het idee was dan deze instabiliteit misschien zou komen door een slechte USB kabel, of doordat de module nu geheel gevoed werd via USB en later dus door de printplaat.

In ieder geval had ik twee module die werkte. Nu was mijn print klaar en dus snel een module geplaatst en kijken of het werkte. Maar helaas geen oplichtend display en ook geen blauwe LED op de ESP32 module. De tweede geprobeerd en ook geen resultaat. Ook los dus alleen gevoed door de USB kabel deden ze het ook niet dus geen blauwe Led en ook via de Arduino interface met de seriële monitor geen reactie. Het werkte ook niet met de module gevoed uit de print en ook verbonden met de computer via USB.

Toch gek immers ze waren werkend weg gelegd?

Dus toen maar weer opnieuw gecompileerd en Upload. Dat lukte veel keren niet en ik was van plan om één module mee te nemen naar de beurs morgen en aan Otto te vragen of dit bij hem ook zo gaat.

Misschien zijn deze module toch anders hoewel ik op uiterlijk en naan precies dezelfde type gekozen heb die Otto ook gebruikt heeft. Maar je weet maar nooit. Toch na het eten nog een poging en nu ging de upload goed en de blauwe Led gaat aan. Dus deze module weer op de print geplaatst en ja hoor alles werkt.

Hierna twee foto's hoe mijn print er uit ziet. Alles heb ik op voeten gezet op één SMD IC na.
Dus ook de card reader en Display.

[image]

[image]

Ik ben toch benieuwd of deze instabiliteit nog terug komt hoewel ik de print nu diverse keren aan en uit gezet heb. Alle instellingen worden onthouden erg leuk.

Verder zou een beschrijving van alle knopjes wel handig zijn.

Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum